• Haberler
  • Edirne
  • Ziraat Odası ekipleri ekili tarlalarda ürün incelemesi yaptı

Ziraat Odası ekipleri ekili tarlalarda ürün incelemesi yaptı

Edirne'de etkili olan yağmurlar tarlalara can suyu oldu. Tarlalarda inceleme yapan ziraat odası yetkilileri, çiftçileri yabancı otla mücadele konusunda uyardı.

Ziraat Odası ekipleri ekili tarlalarda ürün incelemesi yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de son yılların en kurak döneminde etkili olan yağışlar, tarlalara can suyu oldu. Tarlalarını eken çiftçilerin yüzü yağmurun yağmasıyla güldü. Edirne Ziraat Odası ekipleri, merkeze bağlı köylerde ekili tarlalarda ürün incelemesi yaptı.

Ziyaret ve incelemelerine Sarayakpınar, Büyükismailçe, Büyükdöllük, Korucu, Menekşesofular, Yeni imaret, Eskikafın,Karabulut, Uzgaç , Büyük gerdelli, Akardere, Tatarlar, Keramettin köyleri ile devam eden ekipler,  arazi kontrolleri yaparak üreticilere bilgilendirmelerde bulundu.

Kontrolünü sağladıkları buğday ekili alanlarda yağan yağmurun da etkisi ile çıkışların tam olduğunu gördüklerini dile getiren ekipler, erken ekimi yapılan Buğday ekili alanlarda ve Kanola ekili alanlarda sık sık karaçimen kontrolünün yapılmasının yabancı ot mücadelesi için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Arazi kontrollerinin düzenli olarak devam edeceği belirtilirken, teknik destek için ziraat odası ile irtibata geçilebileceği de aktarıldı.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN