• Haberler
  • Edirne
  • Yunan ve Bulgar turistler yeni yıl için Edirne'ye akın etti

Yunan ve Bulgar turistler yeni yıl için Edirne'ye akın etti

Edirne'de yılbaşı için geri sayım başladı. Bulgar ve Yunan turistler yeni yıl alışverişlerini Kentte Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'ndan yaptı.

Yunan ve Bulgar turistler yeni yıl için Edirne'ye akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazara gelen Yunan ve Bulgar turistler gıdadan, giyime, zücaciyeden, hediyelik eşyaya, kadar her şeyi Ulus Pazarı'ndan alıyor. Yılbaşı nedeniyle pazara akın eden yerli ve yabancı vatandaşlar yoğunluk oluşturarak Pazar esnafının yüzünü güldürdü.

Edirne’ye turlarla gelen Bulgar ve Yunan turistler kent pazarından yaptıkları alışveriş ile bagajlarını doldurup kent ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor.

Edirne’ye Bulgaristan’ın Kırcaali kentinden yılbaşı alışverişi için geldiğini söyleyen Cengiz Rasim, “Biraz gezmeye biraz alışverişe geldik. Giysi aldık. Ailem ve sevdiklerim için yılbaşı alışverişi yaptık. Fiyatlar Bulgaristan’a göre biraz daha uygun. Bugün Edirne’de çok fazla tanıdık ile karşılaştık. Herkes alışverişe gelmiş” dedi.

“YENİ YIL ALIŞVERİŞİ İÇİN GELDİK”

Bulgaristan’ın Plovdiv kentinden ailesi ile birlikte gelen Samet Hüseyin, “ Edirne’ye yeni yıl alışverişi için geldik. Çok kalabalık geldik. Yeğenlerim, Eşim abim ve Almanya’dan gelen kardeşim hepimiz buradayız. Bugün her şey aldık. Burada fiyatlar uygun. Tencereden tavaya her şey aldık. 550 Euro bozdurdum harcadım bitirdim. Abim 300 bozdurdu. Almanya’da yaşayan diğer kardeşim de 800 Euro bozdurdu. Pazardan daha da alışveriş yapıp öyle döneceğiz” şeklinde konuştu.

Bulgaristan’dan gelen Sabri Sabri’de “ Bugün Edirne çok kalabalık. Herkes yeni yıl alışverişi için gelmiş biz de alışveriş için geldik. Burada fiyatlar eskiye göre artmış. Ama yine de uygun diyebiliriz. Yeni yıl alışverişimizi ve ev ihtiyaçlarımızı karşıladık. Şimdi dönüşe geçiyoruz. Önümüzdeki günlerde yine alışveriş için Edirne’ye geleceğiz. Çünkü buradaki ürünler daha kaliteli” dedi.

“YENİ YIL ÖNCESİ YOĞUNLUK OLUŞTU”

Yeni yıl öncesi yoğunluk oluştuğunu söyleyen Esnaf Salim Mızrak, “Yılbaşı haftası olduğu için Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen müşterilerimiz bu hafta yoğunlukta. Pantolon, kazak eşofman ne lazımsa buradan alıp ülkesine dönüyor. En çok müşterimiz Bulgaristan’dan var. İşlerimiz iyi gidiyor” ifadelerine yer verdi.

Yeni yıl için tezgah açtıklarını belirten Pazar Esnafı Mehmet Demir, “ Yeni yıl için tezgâh açtık. Bulgaristan ve Yunanistan’dan alışveriş için geliyorlar. Paraları da değerli. Pazara ilgi gösteriyorlar alışveriş yapıyorlar. Müşterilerimizin çoğu Bulgaristan’dan geliyor. Ama Yunan da var.  Bulgaristan’dan gelenler buradan 20 levaya aldığı kıyafeti orada 40 levaya satıyor. Bulgaristan müşterisi toptan alışveriş yapıyor. Kendi ailesine ve sevdiklerine de yeni yıl alışverişi yapıyorlar. Yeni yıl için bu hafta daha yoğunluk olduğunu söyleyebiliriz. İşlerimiz iyi” dedi. Dilek Şahin