• Haberler
  • Edirne
  • Yoğun yağmurlarda su basan 21 evin yerine yenileri yapılacak

Yoğun yağmurlarda su basan 21 evin yerine yenileri yapılacak

Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde bulunan ve her yağmurda sular altında kalan 21 ev kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkıldı. Dezavantajlı ailelerin yaşadığı ve yıkılan 21 evin yerine yenisi yapılacak.

Yoğun yağmurlarda su basan 21 evin yerine yenileri yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan 21 dezavantajlı aileye geçici olarak konteyner evler tahsis edildi. Karaağaç Mahallesi'nde yoğun yağışların ardından zaman zaman su baskınları yaşanan ve halk arasında "Göl Mahalle" olarak anılan alandaki 21 derme çatma ev, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yıkıldı.

Süreç içinde bölgenin zemini yükseltilecek, eksik olan altyapı çalışmaları tamamlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hak sahiplerine kalıcı konutlar inşa edilecek.

konteyner evi beğendiğini söyleyen Vatandaşlardan Zarif Hasır, yetkililere teşekkür etti. Mutfak, banyo ve odaları dolaşan Hasır, "Yaşantımızdan biraz daha güzel. Bundan sonra kalıcı konutlar yapılacakmış, memnun olduk" dedi.

Konteynerleri güzel bulduğunu söyleyen Binnaz Örs, mutfak, tuvalet, banyosunun kullanışlı olduğunu ve ayrıca çocuk odasının bulunmasının da güzel olduğunu aktardı.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN