• Haberler
  • Edirne
  • 'Yılbaşı Alışveriş Günleri' festivali başladı

'Yılbaşı Alışveriş Günleri' festivali başladı

'Yılbaşı Alışveriş Günleri' etkinliği kapsamında Saraçlar Caddesi'nde stant kuruldu. Üreten kadınlar kurulan stantlarda el emeği ürünlerini sergiledi.

'Yılbaşı Alışveriş Günleri' festivali başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılının bitmesine sayılı günler kala Edirne'de yılbaşı hazırlıkları da başladı. Bu kapsamda kadınların ev ekonomilerine destek olmak amacıyla hazırladığı el emeği göz nuru ürünler Saraçlar Caddesi'nde açılan hediyelik eşya festivalinde görücüye çıktı.

Edirne’de üreten kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin yer aldığı Geleneksel üçüncü ‘Yılbaşı Alışveriş Günleri’ düzenlenen törenle başladı.  Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, açılışta yaptığı konuşmada, yeni yıl öncesi yılbaşı alışveriş günlerini vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi.

 

Kadınlara destek olmak için ön ayak olmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Gürkan, “Edirne’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen yılbaşı alışveriş günleri festivalimiz hayırlı olsun. Bu festivali düzenlerken üreten kadınlara destek onların aile ekonomilerine, özverileriyle sağlamaya çalıştığı katkılara biz de bir ön ayak olmaya çalıştık. Yeni yıl öncesi alışveriş alanlarının kurulması Orta Avrupa'da çok uzun yıllar önce başlayıp bugün dünyanın birçok yerine yayılmış. Bizde bunun üçüncüsünü Edirne'de yaparak sürekli hale getirmeye ve kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kadınlarımız yaptıkları her işte olduğu gibi tüm samimiyet ve sevgileriyle bu işte de çok iyiler. Burada yılbaşına kadar sürecek alışveriş günleri onların ekonomilerine katkıda bulunacak." Dedi.

    Kadınları tebrik eden Gürkan, yeni yıl için iyi dileklerde bulundu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Morİz ritim grubu konser verdi. Müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlar cep telefonlarıyla konseri kaydetti.

El emeği ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Canan Koç, “Makrome ürünler, kokulu taşlardan yaptığımız ürünler ve duvar süsü satıyoruz. Hepsi kendi emeğimiz. Burada üretim yapıyoruz ve vatandaşlara satıyoruz. Ev ekonomisine katkı sağlıyoruz. Yılbaşı gününe kadar buradayız.” Dedi.

Vatandaşların ilgisinin kendilerini memnun etiğini dile getiren Asiye Merdil de, “Kâğıttan ürünler yapıyorum. Biblo bebekler yapıyorum. Kapı süsleri ördüm ve satışa sundum. İnşallah yılbaşına kadar satışımız güzel işlerler. Vatandaşların ilgisi çok güzel bu da bizi çok memnun ediyor.” Şeklinde konuştu

Alışveriş günleri yılbaşına kadar devam edecek. Dilek Şahin