• Haberler
  • Edirne
  • Yerli ve milli hibrit ayçiçeğinin hasadı yapıldı

Yerli ve milli hibrit ayçiçeğinin hasadı yapıldı

Edirne Merkez İlçe Değirmenyeni Köyünde 'Yerli ve Milli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerinin Artırılması Projesi' kapsamında  'Tarla Günü Etkinliği' gerçekleştirildi.

Yerli ve milli hibrit ayçiçeğinin hasadı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen etkinlikle Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve katılımıyla ayçiçek hasadı yapıldı.


Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Arttırma Projesi’’ çerçevesinde Keşan’da düzenlenen program ile proje tanıtılarak, 563 üreticiye yüzde 60 Bakanlık hibeli, yüzde 30 Trakya Kalkınma Ajansı ve yüzde 10 çiftçi katkılı olarak tohumlar teslim edilmişti.
Söz konusu proje kapsamında, 17 bin dekar alanda 784 torba yerli hibrit ayçiçeği tohumunun ekimi gerçekleştirilmiş olup, ekilen tohumlarımızın hasadı yapıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer yaptığı açıklamada; “Yerli ve milli tohumun çok önemli olduğunu, gelişimini ve üretimini teşvik için her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, hasadın çiftçilerimiz ve İlimiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Düzenlenen hasat etkinliğine Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Mahmut Şahin, Trakya Tarımsal Araştırma Müdürü Dr. Adnan Tülek, Ziraat Odası Başkanları, muhtarlar, çiftçiler katıldı.