Yerli ürünler tezgahları şenlendirdi

Edirne'de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan pazartesi günleri kurulan meyve-sebze pazarında yerli ürünler ön plana çıktı.

Yerli ürünler tezgahları şenlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her hafta pazartesi günleri kurulan meyve-sebze pazarında yerli ürünler tezgahları şenlendirdi. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yerli ürünlerin çokluğu dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde sıcaklıkların yüksek olması çarşı ve pazara da olumlu olarak yansımıştı.

Bu hafta başı itibariyle güneşin yerini serin ve yağışlı havaya bırakması ile birlikte çarşı ve pazar da boş kaldı. Yerli ürünlerin bulunduğu pazar esnafı sabahın erken saatlerinden itibaren ürünlerini görücüye çıkardı.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yerli ürünler vatandaşların ilgisini çekiyor. Genel olarak Karaağaç Mahallesi'nde yetişen yerli ürünlerin çoğunlukta olduğu pazarda, vatandaşlar bütçelerine göre taze ve yerli ürünlerden alıyor.

Pazarda ıspanaktan, lahanaya, pırasadan, karnabahara kadar birçok ürün yerli olması sebebiyle tercih ediliyor. Ayrıca havaların soğumaya başlaması ile birlikte bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşlar, yerli sebzelerin yanı sıra kış meyvelerine de yoğun ilgi gösteriyor.

 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ