Yerli ürün bereketi

Edirne'de her hafta Pazartesi kurulan sebze-meyve pazarı, bu hafta da yoğun ilgi gördü. Yaz sezonunda boş kalan pazarda, havaların soğumasıyla birlikte yoğunluk oluştu.

Yerli ürün bereketi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi ve köylerinden gelen Pazar esnafı, sabahın erken saatlerinden beri hazırlıklarını yaparak müşteri beklemeye başladı. Öğle saatlerinde havanın da ısınmasıyla beraber vatandaşlar pazara akın etti.

Yerli ve uygun fiyatlı sebze-meyveler yoğun ilgi gördü. Havaların soğumasıyla birlikte lahana, pırasa ve ıspanak gibi kış sebzeleri de tezgâhlardaki yerini aldı.

Kış hazırlığı yapacak vatandaşlar, yerli ürünlerin satıldığı pazarda tezgâhları didik didik etti. Turşu ve kışlık kahvaltılık sos hazırlığını son güne bırakan vatandaşlar, yerli ürünleri tercih etti.

Yerli ürünleri uygun fiyata satışa sunduklarını dile getiren Pazar esnafı İsmail Pakarda, bu hafta pazarda oluşan kalabalığın esnafın yüzünü güldürdüğünü dile getirdi.

Müşterilerin yerli ürünleri tercih ettiğini ve son 2 haftada pazara ilginin arttığını söyleyen Pakarda, pırasa, lahana, biber, Ispanak gibi çeşitli ürünlerin satıldığını aktardı.

Son 1 aydır pazara ilginin arttığını söyleyen Karaağaç Mahallesi üreticilerinden Faruk Ule, "Her hafta yerli ve taze ürünlerimizi müşterilerle buluşturuyoruz. Pazara olan ilgi güzel. Vatandaşlar burada istediği ürünü seçip alabiliyor. Havalar soğumaya başladı. Kış sebze ve meyveleri de tezgahtaki yerini aldı. Kışlık yiyecek hazırlığını sona bırakan vatandaşlar da kapya biber ve domates seçip alıyor. Lahana ve pırasa gibi kış sebzeleri şuan yoğun ilgi görüyor. Tüm halkımızı pazarımıza bekliyoruz" Sözlerini kullandı.

Pazara alışverişe gelen vatandaşlardan Ayşe Gilan, "Havalar soğumaya başladı. Kış için tarhanamızı yaptık. Şimdi hem mutfak alışverişi hem de kışlık turşu kurmak için alışverişe çıktık. Fiyatlar uygun. Ispanak, pırasa ve lahana gibi kışlık ürünler çıkmaya başlamış. Her hafta alışveriş için pazara geliyorum. Ama bu hafta daha kalabalık olduğunu gördüm. Ürünler yerli olduğu için genelde pazardan almaya özen gösteriyoruz" Dedi.

Pazar tezgahlarında bu hafta lahana 25-30, biber 30, marul 35, havuç 25, domates 30, taze fasulye 30, pırasa 25-30, ıspanak 40, salata 40 liradan satışa sunuldu. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ