• Haberler
  • Edirne
  • Yazar Şengül, Balkan Savaşları dönemini anlatan kitabını tanıttı

Yazar Şengül, Balkan Savaşları dönemini anlatan kitabını tanıttı

Edirne'de Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 9.kitap günlerinde kitaplarını tanıtan Yazar Enver Şengül, 'kuşatma' isimli kitabını yaptığı söyleşide tanıttı.

Yazar Şengül, Balkan Savaşları dönemini anlatan kitabını tanıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kitap günleri dolayısıyla kurduğu statta kitabını tanıtan Şengül, kitapseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Edirne'nin Balkan Savaşı döneminde 5 ay 5 gün kuşatma altında kaldığını vurgulayan yazar Şengül, “O yıllarda imparatorluk çok büyük bir yenilgiye uğramıştı, geri çekilmişti. Edirne kuşatıldı. Bulgar kuvvetleri Edirne'yi kuşattılar. Her taraf düştü ama bir Edirne direndi. Tam 155 gün amansız top atışlarına karşı büyük bir mücadele verildi. Bu Şükrü Paşa önderliğinde yapıldı. Ben bu romanımda o yılların Edirne'sini, o yıllardaki Edirne'de beş buçuk ay kuşatılmış bir şehrin içinde yaşayan sivil insanların dramını, şartları ve direnişlerini konu aldım. Amacım o yılları edebiyat kanalıyla insanlara, yeni kuşaklara, gençlere anlatabilmek, bunu başarabildiysem ne mutlu bana” ifadelerine yer verdi.

" Büyük bölümü gerçek olaylara dayanıyor"

Romanın büyük bir bölümünün gerçek olaylara dayandığını söyleyen Şengül, hikayenin çok kuvvetli olduğunu ve içerisinde aşkında bulunduğunu ifade etti.

"Hikaye roman akışı ile, direniş gerçek belgelerle takip edilebilir"

    Kitabında hikayeyi roman akışı ile anlatan          

Şengül, direnişi ise gerçek belgeleriyle takip edebileceğini dile getirdi.