• Haberler
  • Edirne
  • Yaz Tatilinde Dolandırıcılıklara Karşı Dikkat !

Yaz Tatilinde Dolandırıcılıklara Karşı Dikkat !

Yaz tatiline çıkan vatandaşlar, otel ve paket turları araştırırken dolandırıcılar da bu durumu fırsat bilip harekete geçiyor. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte turizm sektöründe yoğunluk yaşandığını belirten Edirneli tur şirketi işletmecisi Özkan Akgül, vatandaşları sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen paket tur ve otel teklifleri konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Yaz Tatilinde Dolandırıcılıklara Karşı Dikkat !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte turizm sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Sektörde faaliyet gösteren kuruluşlar çeşitli reklam ve tanıtım programları yürütüyor. Tüketiciler reklam ve tanıtımlara aldanarak çeşitli sorunlar yaşayabiliyor.

Okulların tatile girmesinin ardından vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte otel ve paket tur araştırmalarına yöneldi. Kimisi sahil bölgelerini, kimisi yurt dışı destinasyonları, kimisi ise Karadeniz turlarını tercih ediyor. Ancak bu durumu fırsata çeviren dolandırıcılar, vatandaşları cazip ve ucuz tatil ilanlarıyla ağına düşürmeye çalışıyor.

Turları tercih eden vatandaşların şirketlerin TURSAB üyesi acente olup olmadığını kontrol etmeleri yönünde uyarılarda bulunan Akgül, “Turları tercih edenlere en büyük tavsiyem almış olduğu tatil rezervasyonunun TURSAB acentesi olup olmadığını, TURSAB’ın sitesine girerek etsinler. O şirketin faal olup olmadığının, o acentenin yetkili olup olmadığının kontrol etmeleri gerekir. Özellikle böyle dönemlerde bu işi fırsata çevirip kar elde etmeye çalışan dolandırıcılar da harekete geçiyor" ifadelerine yer verdi.

Kapora istendiğinde kesinlikle para yollanmaması gerektiğine dikkat çeken Akgül,  "Eğer güvenilir değilse ve bir acente değillerse mutlaka ofisleri var mı yok mu sorulması ve kontrol edilmesi gerekir. Ofise gidildiğinde de ruhsatları olup olmadığına da bakılsın. Yetki belgesi var mı? Yetki belgesinin numarasını girerek Turizm Bakanlığı’ndan faal olup olmadığınında kontrol edilmesinde fayda var" dedi.

Her bütçeye uygun hem konaklamalı hem de günübirlik turlar olduğunu söyleyen Akgül, yaz dönemi olması sebebiyle rezervasyonların çabuk dolduğunu ve tatil planı olanların işi son ana bırakmamaları gerektiğini belirtti. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ