Yarışmada Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliği ile düzenlenen Gençler Türkiye Kupası Instagram Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri gerçekleştirilen törenle verildi. Törende konuşan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba 'Gençlerin spor yapması, memleketimizin tanıtımı ve kürek sporu için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.'Dedi.

Yarışmada Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji ve EFOD'un yaptığı değerlendirme sonucunda, yarışmada dereceye girenler belirlendi. Yarışmada derece elde eden fotoğraf sanatçıları, eserlerini görücüye çıkardı.

TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliği ile düzenlenen Gençler Türkiye Kupası Instagram Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler için kolejin toplantı salonunda ödül töreni gerçekleştirildi.

Daha önce 2022 yılında TED Edirne Koleji ev sahipliğinde ikincisi gerçekleştirilen Kürek Festivali'nde birbirinden güzel kareler yakalayan fotoğraf sanatçıları, en beğendikleri eserleri ile yarışmaya katılmıştı.

Türkiye'nin ilk olimpik standartlardaki Meriç Nehri Kürek Parkuru bu yıl U 23 Gençler Türkiye Kupası'na ev sahipliği yaptı. Bu anları ölümsüzleştirmek ve kentin turizmine katkı sağlamak için yarışları yakından takip eden fotoğraf sanatçıları, en güzel kareleri çekebilmek için birbiriyle yarıştı.

TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD), Meriç Nehri'nde gerçekleştirilen tarihi U23 Gençler Türkiye Kupası anısına fotoğraf yarışması gerçekleştirildi. Yarışmanın kazananları, ödüllerini TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba’dan aldı.

TED Edirne Koleji ve EFOD’un yaptığı değerlendirme sonucunda birincilik ödülünü Ergin Sincar, İkincilik ödülünü Cüneyt Varna, üçüncülük ve mansiyon ödülünü Nihal Döner, EFOD özel ödülünü Müslüm Karadağ, TED Edirne Koleji özel ve mansiyon ödülünü Sare Özlem Demir, mansiyon ödülünü Turhan Ülgüdür kazandı. Kazananlara hediyeleri TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba tarafından takdim edildi.

Ayrıca kürek sporunun tanıtımına katkı sağlayan Fotoğraf Sanatçısı Enver Şengül'e de günün anısına hediye verildi.

"BU DOĞAL PARKUR ÇOK FARKLI BİR BOYUT KAZANDI"

Bir hayal ile başladıklarını ve çok büyük başarı elde ettiklerini söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Meriç Nehri'ndeki doğal parkuru tanıtmak amacıyla Kürek Festivali düzenlediklerini hatırlattı.

Artık bu doğal parkurun çok farklı bir boyut kazandığını ve yurtiçi yarışmalar yapıldığını belirten İba, "Geçen yıl dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Gençler Avrupa Kürek Şampiyonası’na aday olduk. 5 ülkenin aday olarak katılım sağladığı ve 26 ülkenin katıldığı oylamada Almanya’yı iki oy farkla geride bırakarak turnuvayı bizim ülkemize aldık. Dönemin Valisi Kürşat Kırbıyık ve Federasyon Başkanımız Erhan Ertürk bize çok destek olmuştu. Bunu görmeleri çok önemliydi. Geçen ay Gençler Türkiye Kupası’nı yaptık. 25 kulüp ve 600’e yakın sporcu katıldı. Elemelerden sonra 274 sporcu parkurda ter döktü. Bunlar Avrupa Kürek Şampiyonası’nın bir provasıydı" ifadelerine yer verdi.

Eylül Ayında yapılacak Avrupa Kürek Şampiyonası için hazırlıkların devam ettiğini aktaran İba, bu noktada hem nehirlerin turizme kazandırılmasında, hem kentin, hem de kürek sporunun tanıtımında fotoğraf sanatçılarının çok önemli bir role sahip olduğuna dikkat çekti.

"BU İŞLE UĞRAŞANLAR HAZİNE BULMUŞ GİBİ SEVİNİYOR"

Kürek sporunun tanıtımında fotoğrafçıların çok büyük desteğini gördüklerini ifade eden İba, "Enver Hocam ve EFOD önderliğinde çekimler yapıldı ve inanılmaz görüntüler ortaya çıktı. Takipçilerim arasında bu işi yapan çok fazla insan vardı ve gözlerine inanamadılar. Hatta bir resim de Fenerbahçe Kulübü’ne hediye ettik. Türkiye’nin ilk kez uluslararası bir sahası oldu. 16 Ağustos 2024 Cuma günü geçtiğimiz organizasyondan daha büyük bir organizasyon yapılacak. Fenerbahçe geliyor, Beşiktaş 4 gündür burada diğer kulüpler de gelmeye başladı. Bu işle uğraşanlar hazine bulmuş gibi seviniyor. Artık resmi bir sahamız var. Buna sahip çıkılması ve tanıtılması çok önemli" ifadelerini kullandı.

İBA'DAN FOTOĞRAF SANATÇILARINA DAVET

Çekilen fotoğraflara sadece bir resim gibi bakıp geçmemek gerektiğini ifade eden İba, Eylül ayında gerçekleştirilecek Avrupa ve ardından Balkan Şampiyonaları'nda da sanatçıları çekecekleri fotoğraflarla katkı sağlamaya davet etti.

"YILIN 12 AYI BÜYÜK ORGANİZASYONLAR YAPILACAK"

Hem buradaki insanların eğilimi, hem de şehrin tanıtımı ile alakalı önemli gelişmeler yaşanacağının altını çizen İba, "Gençlerin spor yapması, memleketimizin tanıtımı ve kürek sporu için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Kano federasyonu da burada organizasyon yapmak istiyor. Parkurun uzunluğu 2 bin 200 metre ve kano için bin metre yeterli oluyor. Yılın 12 ayı burada büyük organizasyonlar yapılacak. Burada eğlenceye yönelik işler de yapılabilir" dedi.

"ÇOCUKLARIN ÜCRETSİZ SPOR YAPMASI İÇİN BİR ALAN OLUŞTURDUK"

TED Edirne Koleji olarak belli bir yaş aralığındaki çocukların ücretsiz şekilde spor yapması için bir alan oluşturduklarını söyleyen İba, "1 yıllık uğraşlar sonucu sporcu eğitim merkezimiz de buraya geldi. Biliyorsunuz hem imkân meselesi hem de hoca desteği olması gerekiyor. Devlet hoca ve tekne desteği verecek. Gün sonunda yol parası ve yemek ücretlerini de devlet karşılayacak. Lisans alacaklar. Çocukları buraya daha fazla yönlendirmek için ciddi burslar veriliyor. Yalnızca akademik başarı değil spor da bir o kadar önemli. Kürek çekmek senkronize olmayı ve uyumu gerektiriyor. Hocalarımız devlet okulları ve başka alanlarda tarama yapıp yetiştirmek üzere sporcu alacaklar" diye konuştu.

“BALKANLARIN BOĞAZI OLUŞTURULDU”

Meriç Nehri'nin yıllarca bakımsız, çöp içinde ve kumlu olduğunu ancak verilen emekler sayesinde bir boğaz manzarası oluştuğunu söyleyen Fotoğraf Sanatçısı Enver Şengül, "O kadar muhteşem bir görsel ki.  Bunu başından beri hayal eden ve uygulamaya koyan Nesim İba'ya inanıyordum. Geldiği nokta inanılmaz. Başka ülkeler bunu 20-30 yılda başarmışken Edirne Nesim Bey sayesinde 4-5 yılda bunu başardı. 15-20 gün sonra Avrupa Kürek Şampiyonası’nı izleyeceğiz, bu çok güzel bir duygu.” Diye konuştu.

Bu yarışmalar ile EFOD’un adını duyurmaya sağladığı katkılardan dolayı Nesim İba'ya teşekkürlerini sunan Şengül, ödül alan fotoğraf sanatçılarını da kutlayarak başarılı çalışmalar diledi. Ödül kazanan sanatçılarla günün anısına fotoğraf çektirildi. 

HABER MERKEZİ