Yağmur serinliği geliyor

Edirne'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden bunaltıcı sıcaklık, 25 Temmuz tarihinden itibaren yerini serin havaya bırakıyor. Sıcaklığın 10 derece düşmesiyle birlikte kentte, yağış bekleniyor.

Yağmur serinliği geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Edirne’de yarından itibaren hava serinliyor. Sıcaklığın yaklaşık 10 derece düşmesiyle kentte, saat 12.00 ile 18.00 saatleri arasında yağış bekleniyor. Bunaltıcı sıcakların ardından yarın,  gök gürültülü sağanak yağışla birlikte hava sıcaklığının en yüksek 28 derece olması bekleniyor. Meteoroloji hava tahmin raporuna göre, hafta sonu sıcaklığın yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtildi.

Tarım kenti Edirne’de yağmurun yağması en çok üreticiyi sevindirecek. Kış yağışlarının ardından bahar yağışlarının da yetersiz kaldığı kentte, Tunca Nehri kuruma noktasına geldi. Ekili ayçiçeği, mısır ve çeltik üreticileri yaşanan kuraklık nedeniyle mahsullerini sulayamaz oldu. Bölgede beklenen yağışla, ekili arazilerin sulanmasıyla birlikte nehirdeki suyun debisin de artması bekleniyor. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ