• Haberler
  • Edirne
  • Yağlı Güreş sevdalısı avukat, 15 yıldır müsabakaları kaydediyor

Yağlı Güreş sevdalısı avukat, 15 yıldır müsabakaları kaydediyor

Edirne'de bu yıl 662'ncisi gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Antalya'dan gelen 42 yaşındaki ceza avukatı Mehmet Eren, hobi olarak başladığı ve sevdaya dönüştüğü yağlı güreş müsabakalarını 15 yıldır kamera kaydına alıyor.

Yağlı Güreş sevdalısı avukat, 15 yıldır müsabakaları kaydediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Güreş sevdası küçük yaşlarda başlayan Eren, okulu ile güreş arasında seçim yapmak zorunda kaldığını ve okulu seçtiği için güreşlerin hep içinde ukde olarak kaldığını aktardı. Yağlı güreşin Antalya'da gelenek olduğunu söyleyen Eren, futbol yerine daha çok güreşin tercih edildiğini belirtti.

6-7 yıl güreş yaptığını belirten Eren,"Hayatımın dönüm noktasında okulu seçmem gerekiyordu onu seçmek zorunda kaldım. Sonuçta bir sevda oluştu. Bir hobiyle sevdaya dönüştü kopamıyoruz. Söz gelimi bana 4 yıldızlı bir otelde tatil hediye edilse burada da Kırkpınar olsa kesinlikle burada davul çalarken tatil yapamam. Kelimelerle anlatılacak bir husus değil. Yaşamak lazım, görmek lazım" dedi.

Son 15 yıldır güreş müsabakalarından görüntü aldığını aktaran Eren, güreş arşivi tuttuğunu ifade etti.

"Hem mesleğini yapıyor hem güreş sevdasını pekiştiriyor"

Zaman zaman güreş federasyonuna ve yargıya taşınan müsabakalara görüntü verdiğini söyleyen Eren, "Hem mesleğimi yapıyorum hem de yağlı güreş sevdası olan, aşığı olan biriyim. Keşke buraya benim gibi birçok meslektaşım gelse güreş izlese. Yağlı güreşin olimpiyatı Kırkpınar bambaşka. Bu sahaya defalarca çıktım. Son çeyrek finalde elendim. Tozkoparan ve deste orta boyda güreştim. En son deste orta boyda üniversitedeydim. Yaşamak lazım. Ne kadar konuşsam da bu sevinci çoğu zaman kelimelerle anlatamıyoruz"ifadelerine yer verdi.

Barış Karapaça