• Haberler
  • Edirne
  • VATANDAŞLAR FESTİVALE KABAK TATLISI İLE DAVET EDİLDİ

VATANDAŞLAR FESTİVALE KABAK TATLISI İLE DAVET EDİLDİ

16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 1'nci Kabak Festivali için Saraçlar Caddesinde Pehlivanlar Heykeli önünde festivale davet gerçekleştirildi.

VATANDAŞLAR FESTİVALE KABAK TATLISI İLE DAVET EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                16- 17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 1'nci Kabak Festivali için Saraçlar Caddesinde kabak tatlısı ile vatandaşlar festivale davet edildi.

Düzenlenecek olan 1'nci Karaağaç Kabak Festivali'nin açılış programını ilan etmek için ve vatandaşları davet etmek üzere Saraçlar caddesinde gerçekleştirilen organizasyon ile vatandaşlara kabak tatlısı ikramında bulunuldu.
Turizme katkı amacıyla Edirne'nin her bir ürününün değerli olduğunu bununla birlikte 1'nci Karaağaç Kabak Festivaline tüm vatandaşları davet eden Edirne Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Meriç ve Tunca'nın suları ile sulanan verimli topraklarıyla Karaağaç bölgesinde yetişen her ürünün kıymetli olduğunu söyledi.
                Soytürk, 'Kadim şehrimiz Edirne aynı zamanda festivaller yolunda da hızla devam ediyor. Biz biliyoruz ki Meriç ve Tunca'nın verimli topraklarıyla sulanan Karaağaç bölgesinde yetişen her ürünümüz kıymetlidir. Agro Turizm'le beraber kültür turizmine ilaveten haziran ayında gerçekleştirdiğimiz Lavanta Festivali ve önümüzdeki 16-17 Ekim tarihlerinde yapacağımız birinci Karaağaç Kabak Festivali'nin açılış programını ilan etmek için buradayız.  Ekip arkadaşlarımızla, STK'larımızla ve yerli-yabancı turistlerimizle beraber cumartesi ve pazar günü çocuklarımızın, öğrencilerimizin sahne performanslarıyla, yetenekli kadınlarımızın yemek yarışmalarıyla, şehrimizdeki şef ve aşçılarımızı yanı sıra İstanbul'dan da gelecek olan şeflerimizin kabak oyma sanatlarıyla, kurgusal fotoğraf çekimi atölyelerimizle, birbirinden ilginç, eğlenceli etkinlikleriyle Karaağaç Tarımsal Araştırma Bahçesi'nde 16-17 Ekim tarihlerinde Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp'in himayelerinde gerçekleştireceğimiz 1. Karaağaç Kabak Festivali'ne hepinizi, herkesi davet ediyorum. Bugün burada da kadın aşçılarımız tarafından hazırlanan kabak tatlılarını ikram ederek, halkımızı festivale davet edeceğiz.' Şeklinde konuştu.
                Programa Edirne Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, Pavli Atölyesi Fotoğraf Sanatçısı Gülşen Gürses ve vatandaşlar katıldı.
Kumru Öngün