Vatandaşın ETUS çilesi devam ediyor

Edirne'nin Toplu ulaşım sistemi ETUS'larda sıcak havalarda açılmayan klimalar vatandaşın zor anlar yaşamasına sebep oluyor.

Vatandaşın ETUS çilesi devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar vatandaşı bunaltıyor. Kentte toplu taşımanın sağlandığı ETUS’larda ise sıcak havalara rağmen açılmayan klimalar vatandaşın isyan etmesine sebep oldu.

Kentte uzun süredir etkisini gösteren sıcak havalar sebebiyle vatandaşlar serinlemek için gölgelik kısımları ve ya klimalı alanları tercih ediyor.

Şehrin iki farklı noktasına ulaşım için sıcak havalardan korunma amacıyla tercih edilen ETUS’larda ise açılmayan klimalar halkın tepki göstermesine sebep oluyor.

Kavurucu sıcaklıklarla mücadele eden vatandaşlar, ETUS’larda serinlemeye ihtiyaç duyuyor.

Kavurucu yaz sıcaklarında yürüyerek yolculuk yapmanın zor olduğunu ve bu sebepten ETUS’ları tercih etiklerini belirten vatandaşlar, ETUS’larda klimaların çalışmamasının kavurucu sıcaklarla baş başa kalmalarına neden olduğunu dile getirdi.

Bazı araçlarda ise klima yerine açılan camların ve kapıların seyahat esnasında da açık kaldığını dile getiren vatandaşla, tehlikeli şartlarda yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Uzun süre duraklarda araçların gelmesini bekleyen vatandaşlar, bu da yetmezmiş gibi bir de klimasız ve balık istifi yolculuk yapmak zorunda kalıyor.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN