• Haberler
  • Edirne
  • Uygulama eksper ofislerindeki yoğunluğun azalmasına katkı sağlayacak

Uygulama eksper ofislerindeki yoğunluğun azalmasına katkı sağlayacak

Kazaya karışan araçlara yönelik düzenlenen eksper raporlarının E-Devlet sistemi üzerinden kontrol edilmesi uygulaması hayata geçirildi.  Uygulamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Sigorta Danışmanı Gülden Kara, uygulamanın eksper ofislerindeki yoğunluğun azalmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Uygulama eksper ofislerindeki yoğunluğun azalmasına katkı sağlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, sigortalıların ve hak sahiplerinin Trafik ve Kasko sigortalarına ait eksper raporlarına e-Devlet üzerinden ulaşabilecekleri yeni bir uygulama başlattı. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir uygulama hayata geçirildi. Artık kazaya karışan araçlara dair düzenlenen eksper raporları, e-Devlet üzerinden kolayca görüntülenebilecek.10 Temmuz 2024 itibarıyla devreye giren bu yenilikle, sigortalılar raporlarına kolayca erişim sağlayabilecek.

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, eksper raporlarının artık e-devlet üzerinden görüntülenebildiğini açıkladı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren gelişmeyle birlikte düzenlenen raporlar E-Devlet üzerinden anlık olarak takip edilebilecek. Bu çerçevede hem eksper atama işlemleri hem de eksper raporlarının görüntülenmesi işlemleri E-Devlet üzerinden yapılabilecek. Sigortalılar, uygulamaya 'E-Devlet üzerinden Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama' adımı takip edilerek ulaşabilecek.

Edirne’de uzun yıllardır sigorta satış danışmanlığı yapan Gülden Kara, konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Söz konusu uygulama ile eksper ofislerindeki yoğunluğun azalacağını belirten Kara, araç sahiplerinin artık ekspertiz raporlarını kendilerinin görüntüleyebileceklerini ifade etti.

E-DEVLET ÜZERİNDEN EKSPERTİZ RAPORU NASIL ALINIR?

E-Devlet uygulamasına giriş yapılarak mobil uygulama açılarak Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama kısmından E-Devlet ana sayfasında "Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama" adımını bulunup tıklanarak kimlik bilgileri girilir.

İlgili alana kimlik bilgileri girildikten sonra raporlar sorgulanacak ve görüntülenecek. Sorgulama işlemi sonrası ilgili ekspertiz raporları ekranda görüntülenebilecek. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar