ÜRETİCİNİN 1 YILI HEBA OLUYOR

Edirne merkeze bağlı Hasanağa Köyü yakınlarında yaklaşık 10 dekarlık arpa tarlasında çıkan yangın üreticinin 1 yıllık emeğini heba etti. TARSİM ekipleri zarar gören tarlada hasar tespit çalışmaları başlattı.

ÜRETİCİNİN 1 YILI HEBA OLUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkenin gıda üretiminin büyük bir bölümünün karşılandığı Trakya'daki ekili arazilerde çıkan yangınlara her geçen gün yenisi ekleniyor. Edirne merkez ilçeye bağlı Hasanağa Köyü yakınlarında nedeni henüz belirlenemeyen bir sebeple ekili arazide yangın çıktı. Yaklaşık 10 dönümlük arazide ekili arpa zarar gördü.

                Tarla kenarına atılan cam şişeler, biçerdöverlerin çıkardığı kıvılcımlar, sigara izmaritleri ve dikkatsizliğin çıkardığı yangınlar üreticinin bir yıllık emeğini heba ediyor. Bunun yanı sıra ülke ekonomisine de büyük zarar veriyor.
                Bir yıllık emeğimiz heba oldu
               
Hasanağa Köyü sakinlerinden ve arpa ekili tarlası yanan üretici Yılmaz Akgün, 'Arpa tarlamızda yangın çıktı. Makinadan mı yoksa duyarsız insanlar mı sigara mı attılar? Alkol almaya geliyorlar buraya onlardan da olabilir. Şuan belli değil henüz hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Benim haberim olduğunda itfaiye gelmişti söndürmeye çalışıyordu. Malımız yandı yaklaşık 10 dönüm yanmış durumda. Yani bir sene gözüne bakıyoruz, emek veriyoruz. Bir yıllık emeğimiz heba oldu. Hayvanlarımızı arpa ekmiştik. Hayvanlarımız da aç kalacak böyle giderse. İnsanların dikkatli olması lazım. Bu velinimet bir seneye emek veriliyor sabırla bekliyoruz. Ekmek yani sonuçta herkese etkileyecek bir şey. Sigortadan arkadaşlar hasar tespit çalışmalarını yaptıktan sonra inşallah zararımız karşılanacak' dedi.

UMUT POYRAZ