Üniversiteliler tren garına akın etti

Edirne'de öğrenciler sabahın erken saatlerinde tren garının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Üniversite öğrencileri final haftasının ardından ailelerine kavuşmak için daha ekonomik olan tren yolculuğunu seçti. Edirne İstanbul arası otobüs bileti fiyatlarının yüksek olması nedeniyle 1 aylık ara tatilde üniversiteliler ailelerine kavuşmak için tren yolculuğunu tercih etti.

Üniversiteliler tren garına akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabahın erken saatlerinde tren garına gelen üniversiteliler Edirne'deki tren garında yoğun kuyruk oluşturdu. Otobüs biletlerinde ki artış nedeniyle tren yolculuğunu seçen gençler soğuk havaya rağmen saatlerce bekledi. Üniversiteliler koronavirüs tedbirleri kapsamında HES kodu doğrulaması yaptırdıktan sonra tren bileti almak için sıraya girdi. Memleketlerine dönmek için bilet alan gençler izdiham oluşturdu. Uzun kuyruklar oluşturan üniversiteliler trene binebilmek için bir birleriyle yarıştı. Trene binemeyen öğrenciler ise bavullarıyla çaresiz bir şekilde geri döndü.

'Treni tercih etme sebebimiz fiyatının daha uygun olması'

Memleketine dönmek için erken saatlerde gara gelen Büşra Kamalar, 'Erken geldim ama çok sıra var alınır mıyım bilmiyorum. Treni tercih etme sebebimiz fiyatının daha uygun olması ama gidebilecek miyiz bilmiyorum. İlk defa böyle gördüm herkes finalden sonra gidiyor' dedi.

'Trenle İstanbul'a 33 liraya gidiyoruz gayet uygun'

Treni bekleyen üniversiteli gençlerden Fatih Baş, 'Bu şekilde kalabalık olacağını biliyorduk ama yapacak bir şey yok hepimiz öğrenciyiz. Tren daha ucuz olduğu için herkesin tren yolculuğunu tercih edeceğini tahmin etmiştik. Trenle İstanbul'a 33 liraya gidiyoruz gayet uygun. Sınavları bitirdik arkamızda bıraktık. Biz şanslıydık çok beklemedik. 10-15 dakika bekledik sıra hızlı ilerledi. Bizden daha uzun bekleyenlerde vardı. Hava da soğuk bekliyoruz ve dayanıyoruz' şeklinde konuştu.

'Yarın daha erken saatte gelip gitmeyi deneyeceğiz'

Trene yoğunluktan dolayı binemeyen Üniversite öğrencisi Emre Uyar, 'Sabah erkenden trene binmek için geldik. Ama çok kalabalık rezillik binemedik. Nasıl gideceğiz bilmiyoruz. Yarın daha erken saatte gelip gitmeyi deneyeceğiz. Binemeyen çok kişi var. 2 saat bekledik gece uyumadan geldik ama yarın da dolu olursa sonraki gün yine geleceğiz. Ucuz olduğu için treni tercih ediyoruz. Öğrenciyiz otobüse binmeye kalksan çok para' ifadelerini kullandı.

'Sınavlarımız bitti herkes dönüş kararı verince böyle oldu'

Trene binebilmek için soğukta 1 saat beklediklerini belirten Trakya Üniversitesi öğrencilerinden Cansu Köse, 'İstanbul'a gitmek için normalde tren kullanıyorduk ama bugün fena bir şekilde yoğunluk vardı. 1 saat bekledik ama binemedik. Arkadaşımı önden bindirdim ve eşyalarımı, cüzdanımı her şeyimi ona verdim kolay binebilmek için. Her şey onda kaldı onu indirip o şekilde eşyalarımı geri aldım maalesef binemedim. 2 vagon eksik gelmiş diye duyduk. Bu kadar öğrenci burada rezil oldu şuan eve mi gitsem ne yapsam bilemiyorum. Yaklaşık 3-4 aydır buradayım ve treni kullanıyorum rahatlık ve fiyat açısından daha uygun geliyor. Bu yüzden treni tercih ediyorum. Bu şekilde yoğun zamanlarda 2 sefer çıkarılsa ve de kapasite arttırılsa daha iyi olur. Sınavlarımız bitti herkes dönüş kararı verince böyle oldu. Yaklaşık 1 ay kadar tatilimiz var' dedi

Barış Karapaça