• Haberler
  • Edirne
  • Uluslararası öğrencilerine ebru sanatı tanıtıldı

Uluslararası öğrencilerine ebru sanatı tanıtıldı

Uluslararası öğrenciler Ebru Sanatı atölyesinde bir araya geldi.

Uluslararası öğrencilerine ebru sanatı tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Kent Müzesi'nde Ebru Sanatı Atölyesi etkinliği düzenlendi.

Edirne'de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikte, Osmanlı'dan günümüze gelen ebru sanatı uluslararası öğrencilere tanıtıldı.  

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altun, etkinlikte hem öğrencilerle tanışmak hem de Osmanlı’dan günümüze ulaşan ebru sanatını yaşatmak istediklerini söyledi.

Etkinliklerin, mis sabunu yapımı ve Edirnekâri atölye çalışması ile devam edeceğini belirten Altun, “Biliyorsunuz ki 2013 yılından beri Trakya uluslararası öğrenci Derneği olarak Osmanlı'ya başkentlik yapmış Serhat Şehri Edirne’mizi ve güzel vatanımız Türkiye’mizi ülkemize gelen uluslararası misafir öğrencilerimize elimizden geldiğince tanıtıyoruz. Kültür, örf, adet ve geleneklerimizi tanıtıp bundan sonraki hayatlarında başarılı bir bireyler olmaları için mücadelemiz sürmektedir. Edirne'de okuyan 4 bin 657 uluslararası misafir öğrencimiz var. Şu anda aktif olarak 900 öğrencimize bu ve bunun gibi programlar düzenliyoruz. Yeni projelerimiz hazır. İçişleri Bakanlığına projelerimizi sunduk hız kesmeden programlarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ