• Haberler
  • Edirne
  • Uluslararası Batı Trakya Bisiklet Turu'nda Bisiklet Severler Buluştu

Uluslararası Batı Trakya Bisiklet Turu'nda Bisiklet Severler Buluştu

Edirne Yeşilay Spor Kulübü (YEŞİLBİS) üyeleri, Selimiye Meydanı'nda gerçekleştirdikleri etkinlikle 'Serhat'ten Evlad-ı Fatiha' adlı uluslararası Batı Trakya bisiklet turunu düzenledi.

Uluslararası Batı Trakya Bisiklet Turu'nda Bisiklet Severler Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimiye Meydanı'nda start alan 13 sporcu, keyifli bir bisiklet yolculuğuna çıkmak için yola koyuldu. Üç gün süren bisiklet turunun ilk gününde çadır kampı Yunanistan'ın Dedeağaç şehrinde yapıldı. İkinci gün ise (60 km) Gümülcine'ye yapılan yolculukta Gümülcine Türk sivil toplum kuruluşları ve Kozlukebir Belediyesi gibi yerler ziyaret edildi.

Evlad-ı Fatihan'da batı Trakyalılarla buluşma fırsatı bulunan sporcular, Türkiye Yeşilay'ının dünya üzerindeki bağımlılıklarla mücadelesi ve mesajını kardeşlerine iletti. Üçüncü gün ise sporcular, Gümülcine'den İpsala Sınır Kapısı'na kadar olan (100 km) yolculuğu tamamlayarak ülkelerine döndüler.

Etkinliğe, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Edirne Yeşilay Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Zekeriya Bayrak, Yeşilay Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Seçkin, Genç Yeşilay Öğrencileri ve Kulüp sporcuları katılım sağladı.

Uluslararası Yeşilay Federasyonu (UYEF), 2016 yılında İstanbul merkezli olarak kuruldu ve Yunanistan üye ülkelerinden biri olarak faaliyet göstermektedir. Türkiye Yeşilay'ı, uluslararası platformlarda daha etkin bir rol oynamayı, tütün (sigara), alkol, madde, teknoloji ve kumar bağımlılığı alanlarında örnek bir kuruluş olmayı ve bağımlılıkla mücadeledeki asırlık tecrübesini diğer ülkelere aktararak o ülkelerin bağımlılık çalışmalarına destek olmayı hedefliyor. Türkiye Yeşilay'ı, bu hedef doğrultusunda uluslararası teşkilatlanma çalışmalarına son yıllarda hız vererek birçok ülkede Türkiye Yeşilay derneklerinin kuruluş süreçlerini başlattı.

KUMRU ÖNGÜN