ULUS PAZARINDA ADIM ATACAK YER KALMADI

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Edirne'de vatandaşlar alışverişlerini yapabilmek için Ulus Pazarına akın etti.

ULUS PAZARINDA ADIM ATACAK YER KALMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan ve özellikle Bulgaristan'dan gelen turistlerin ilgisini çeken Ulus Pazarı'nda Ramazan Bayramı nedeniyle adım atacak yer kalmadı.  Kimi vatandaşlar kıyafet alırken kimileri sebze meyve aldı.

Edirne'ye akın eden Bulgaristan vatandaşları sabahın erken saatlerinden itibaren giriş yaparak alışveriş için 'Sosyete Pazarı' olarak da bilinen Ulus Pazarında ve çarşıda yoğunluk oluşturdular.

Edirne'ye gelen yerli ve yabancı turistler kozmetikten gıdaya, giyimden ev eşyalarına kadar kadar her ihtiyaçlarını Ulus Pazarı'ndan karşıladılar.


'Her ihtiyacımızı Edirne'den karşılıyoruz'

Her ihtiyaçlarını Edirne'den karşıladıklarını söyleyen Bayram alışverişi için Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen Ahmet Aslan, 'Minibüsle geldik. Doldurup eve döneceğiz. Ailemiz için bayram alışveriş yapmaya geldik. Bayram için peynir, zeytin ve diğer ihtiyaçlarımızı buradan alıyoruz. Her şey ucuz geliyor. Edirne'yi seviyoruz. Bayram şekeri, baklava da alacağız. Zaten 1 saatlik mesafede olduğu için sabah geliyoruz alışveriş yapıp akşam dönüyoruz" dedi.

Bayram alışverişi için Edirne'ye geldiklerini söyleyen Özkan Saban, 'Burası çok uygun. Parfüm, giyim, çocuklara bayram hediyeleri, baklava aldık. Baya yoğunluk var. Akın akın otobüslerle geliyorlar" şeklinde konuştu.

İstanbul'dan Edirne'nin meşhur Ulus Pazarı'na alışverişe gelen Fatoş Güldem, "Pazarın çok meşhur olduğunu duyuyorduk. Geldik çok kaliteli ürünler bulduk. Alışverişlerimizi yaptık. Kardeşlerimle birlikte geldik. Kardeşimin birisi Alanya'dan geldi. Harika bir gün geçirdik. Edirne mükemmel bir yer herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bulgaristan'dan alışverişe gelen Angen Angelova,  "İhtiyaçlarımızı Edirne'den aldık. Sabah erken geldik otelde 1 gün kalıp döneceğiz" dedi.

Edirne'ye alışverişe geldiklerini belirten Nikola Angelova, gıdadan giyime kadar her türlü ihtiyacını pazardan aldıklarını söyledi.