ULUS PAZARI YİNE DOLDU TAŞTI

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı'nda Bulgar yoğunluğu yaşandı. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra komşu ülkelerden de birçok müşterisi olan pazarda, Bulgar vatandaşların çok oluşu dikkatten kaçmadı. Bulgar turistler iğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını Ulus Pazarı'ndan karşıladı.

ULUS PAZARI YİNE DOLDU TAŞTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerli ve yabancı birçok vatandaşın ilgi odağı olan Ulus Pazarı bu hafta yine doldu taştı. Her türlü tekstil, kozmetik, ev eşyası, meyve ve sebze gibi ürünlerin  yer aldığı pazarın yurtdışından da birçok müşterisi var. Özellikle komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan'daki illerden birçok yabancı turist, temel ihtiyaçlarının tümünü Ulus Pazarı'ndan karşılıyor.

Yabancı turistlerin uğrak noktası Ulus Pazarı

Yabancı turistler özellikle Cuma günlerini Edirne'de akın ediyor. Tüm günlerini Edirne'de alışveriş yaparak geçiren turistlerin kentteki en önemli uğrak noktalarından biride Ulus Pazarı. Edirne'de ucuza alışveriş yapmanın keyfini çıkaran turistler, giyimden kozmetiğe, sebzeden meyveye birçok ihtiyacını kent esnafından karşılıyor.

Kent esnafı oluşan yabancı turist yoğunluktan oldukça memnun gözüküyor. Müşterilerin büyük bir bölümünün Bulgar vatandaşlarından oluştuğunu aktaran Pazar esnafı, işlerin hareketliliğinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Bulgaristan vatandaşlarının kimlikle Türkiye'ye girebilmesi sonrası artan müşteri kapasitesi karşısında pazardaki etiketlerin neredeyse tamamının da yabancı olması dikkatlerden kaçmadı. Bulgar vatandaşlar pazardan aldıkları eşyaları bavullara koyarak taşıyor. Bavullar dolusu eşyayı arabalarına dolduran Bulgarlar iğneden ipliğe her ihtiyacını Edirne'den alıyor.

                Bulgaristan'dan gelen Yusuf Yusufova, 'Çocuklara takımlar aldık. Okullar açılacak. Giyim aldık, ayakkabılar aldık. Bagajları dolduracağız' ifadelerini kullandı.

Dimka Yusufova, 'Çocuklara takımlar aldık. Okullar açılacak. Giyim takım ne ihtiyaç varsa aldık' diye konuştu.

                Bulgaristan'dan gelen Hanife Recep, 'Buraya pazara geldik. Ne beğenirsek alacağız. Elbise, ayakkabı, makyaj malzemesi, çanta alacağız' dedi.

                Nevin Asenova, 'Halılar aldım yatak odası, tüller aldım. Bu fırsatı değerlendirin. İngiltere'den geliyorum. Bulgaristan'daki evimizin ihtiyaçlarını buradan karşıladık' dedi.

                Saffet Asenova, 'Az para bozdurduk çok şey aldık. Burası çok uygun ürünler de güzel. İngiltere'den ta buraya geldik. Halı perde gibi ne ihtiyacımız varsa aldık. Çocuklara da bir şeyler alacağız' ifadelerini kullandı.

 Erol Mümin, 'Çocuklara okul kıyafeti aldık. Elbise, ayakkabı okul çantası aldık' dedi.

Pazar Esnafı Mehmet Demir, 'Müşterilerimizin yüzde 90'ı Bulgarlardan oluşuyor. Biz de İstanbul'dan gelip bu pazarda satış yapıyoruz. Etiketlerimiz de Bulgarca oluyor. Burada getirip ürünlerimizi Bulgarlara satıyoruz.' Şeklinde konuştu.
Barış Karapaça