Ulus Pazarı soğuk hava dinlemedi

Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerini ağırlayan ve sosyete pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı yaşanan soğuk havaya rağmen ilgiyi yitirmedi.

Ulus Pazarı soğuk hava dinlemedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de her hafta Cuma günleri kurulan yerli ve yabancı birçok turist ağırlayan Ulus Pazarı, bu hafta en kalabalık günlerinden birisini yaşadı.

Edirne'nin dışında çevre il ve ilçelerin yanı sıra komşu iki ülke Yunanistan ve Bulgaristan'dan da birçok müşterisi olan Ulus Pazarı, soğuk havaya rağmen her hafta olduğu gibi bu hafta da doldu taştı. Ucuz fiyatlar nedeniyle Cuma günleri binlerce müşterisi ağırlayan Ulus Pazarı, ürün yelpazesiyle de dikkat çekiyor.

Edirne'de ucuza alışveriş yapmanın keyfini çıkaran turistler, esnafın da yüzünü güldürüyor.

Soğuk havaya rağmen pazarda hareketliliğin arttığını söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu; 'Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından kente gelen öğrenciler ve Bulgaristan'dan gelen vatandaşlar da pazarımızdan alışveriş yapıyor. Esnafların yüzü gülmeye ve işleri hareketlenmeye başladı çok şükür. Tabi şunu da unutmamak gerek ki salgın bitmedi. Yine önceden olduğu gibi tedbir almaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz, pazarda uyarılarını sürekli tekrarlıyor. Maske ve sosyal mesafeye uyum konusunda anonslar yapıyoruz. Ama tabi vatandaşlarımıza burada büyük görev düşüyor. Pazar alanları toplu ve kalabalık alanlar olduğu için hem kendi sağlıkları hem de sevdiklerinin sağlıkları için tedbiri elden bırakmamalılar. Kesinlikle alışveriş yaparken ve dolaşırken maskelerini çıkarmasınlar. Salgınla mücadelede en önemli noktalardan birisi de aşı konusu. Eğer hala aşı olmayan varsa mutlaka aşısını olsun' şeklinde konuştu.

Cuma Pazarı'ndan memnun olduklarını söyleyen Bulgaristan'dan Edirne'ye alışverişe gelen Margo Sali; 'Edirne'nin her şeyi uygun güzel ve kaliteli. Her hafta geliyoruz. Kışlıklarımızı buradan alıyoruz. Kazak, çanta, mont ne ihtiyacımız varsa buradan alıyoruz. Arabalarımızı doldurup gidiyoruz. Yağmur yağıyor ama hava güzel' dedi.

Filiz Uçan