Ulus Pazarı sıcak havadan etkilenmedi

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan ve turistlerin de ilgi noktası olan Ulus pazarı, yüksek sıcaklığa rağmen en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Ulus Pazarı sıcak havadan etkilenmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, hem yerli vatandaşları hem de yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken bir çok vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Uzmanlar ise Saat 11.00-16.00 arası mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini söylüyor.

Ancak alışveriş sevdalısı vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren sıcak havaya aldırış etmeden pazarın yolunu tuttu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlarını açarak ürünlerini yerleştiren pazar esnafı, bu hafta kalabalıktan nasibini aldı.

Sıcak havayı önemsemeyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tuttu. yerli halk ve yabancı turistler giyimden ev eşyasına, ayakkabıdan çantaya birçok ihtiyacını alarak esnafı mutlu etti.

Kentte yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Ulus Pazarı, bu hafta da  doldu taştı.

Yerli müşterilerin yanı sıra çevre illerden ve Bulgaristan'dan gelen turistler sıcak havaya rağmen yoğunluk oluşturdu. Özellikle komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerin yanı sıra çevre illerden de birçok yerli turistin uğrak noktası haline geldi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN