Ulus Pazarı'nda turist yoğunluğu yaşanıyor

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı'nda yoğunluk yaşandı. Yerli ve yabancı birçok turistin yoğun ilgi gösterdiği pazarda, Bulgaristan'dan gelen vatandaşların çoğunlukta oluşu dikkatten kaçmadı. Her ihtiyacını Edirne'den karşılayan Bulgar vatandaşların en çok rağbet gösterdiği yer bu haftada Ulus Pazarı oldu.

Ulus Pazarı'nda turist yoğunluğu yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerli ve yabancı birçok vatandaşın ilgi odağı olan Ulus Pazarı bu hafta yine doldu taştı. Her türlü giyim eşyasının yer aldığı pazara yerli müşterinin yanı sıra yurtdışından da birçok müşteri geliyor. Özellikle komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen birçok yabancı turist, temel ihtiyaçlarının tümünü Ulus Pazarı'ndan karşılıyor.

Komşu ülkelerden gelen yabancı turistler özellikle Cuma günlerini tercih ediyor. Bunun en büyük nedenlerinden biride Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı. Her türlü tekstil, kozmetik, ev eşyası, meyve ve sebze gibi ürünlerin yer aldığı pazarda her hafta olduğu gibi bu haftada yoğunluk yaşandı.

Temel ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü Ulus Pazarı'ndan karşılayan yabancı turistler Cuma günlerini Edirne'de geçirmeyi tercih ediyor. Oluşan bu yoğunluktan Pazar esnafı da nasibini alıyor.

 Turistlerin kentteki en önemli uğrak noktalarından olan Ulus Pazarı adeta dolup taştı. Kent esnafı oluşan yabancı turist yoğunluktan oldukça memnun gözüküyor. Müşterilerin büyük bir bölümünün Bulgar vatandaşlarından oluştuğunu aktaran Pazar esnafı, işlerin hareketliliğinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Bulgaristan vatandaşlarının kimlikle Türkiye'ye girebilmesi sonrası artan müşteri kapasitesi karşısında pazardaki etiketlerin neredeyse tamamının da yabancı olmasıda dikkatlerden kaçmadı.

Umut Poyraz