• Haberler
  • Edirne
  • Ulu Önder 85'inci kez saygı, minnet ve özlemle anıldı

Ulu Önder 85'inci kez saygı, minnet ve özlemle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 85. ölüm yıldönümünde anıldı.

Ulu Önder 85'inci kez saygı, minnet ve özlemle anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saat 09:05’te sirenler çaldı, hayat durdu. Cadde, sokaklarda bulunan herkes saygı duruşuna geçti. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen anma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. İki dakikalık saygı duruşunun ardından Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri anıta çelenk sundu.

Törenin ardından protokol üyeleri Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti ziyaretinde kaldığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Atatürk Odası'nı ziyaret etti.

Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle andıklarını belirten Vali Sezer, şeref defterini imzaladı. Vali Sezer, "Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturmuş ve diğer uluslara timsal olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, büyük fedakarlıklar gösterilerek kurulan ve 100’üncü yılına erişen Türkiye Cumhuriyeti'nin, ulus iradesini esas alan, demokratik, insan haklarına saygılı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, itibarlı bir ülke olarak yeni yüzyılda da güvenli adımlarla yoluna devam ettiğini belirten Vali Sezer,  "Aziz Milletimiz, ecdadından aldığı güçle, daha müreffeh ve daha aydınlık yarınlara doğru kararlılıkla yürümektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 85 yıl önce ebediyete irtihal eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun" dedi.

Atatürk Odası'ndaki ziyarette duygu dolu anlar yaşayan 84 yaşındaki Mukaddes Kokeralp Çırak, gözyaşlarına hakim olamadı.

Anma törenine AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN