• Haberler
  • Edirne
  • Ultraviyole ışınlarından koruyan Blue Cut teknolojisi

Ultraviyole ışınlarından koruyan Blue Cut teknolojisi

Hayatın bir parçası olan teknolojik ekranlardan korunmak için geliştirilen Blue Cut teknolojisi göz  numarasının büyümesini de engelliyor.    

Ultraviyole ışınlarından koruyan Blue Cut teknolojisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gözlük ve lenslerde kullanılan Blue Cut teknolojisi, Ultraviyole ışınlarının 420 nanometreden itibaren filtrelenmesine yarıyor.

Hayat standartlarında elden bırakılmayan telefonların ve ekranların göze verdiği en büyük zarar ultraviyole ışınlar. Bu ışınların çözümü de Blue Cut.

Edirne’de gözlük dükkanı bulunan Optikçi levent Yaçi Blue Cut’ın ekranlardan korunmak için çok önemli bir buluş olduğunu belirtti.

Blue Cut kullanımının göz numarasının büyümesini yavaşlattığına ve durduğuna değinen Yaçi, “Telefonları elimizden bırakmıyoruz. Haliyle telefonlardan gelen mavi ışık dediğimiz zararlı ultraviyole ışınlarını süzen blue cut’lı cam üretildi” dedi.

Blue Cut’ın mavi ışıkları ve zararlı ışın süzerken aynı zamanda gözde yanma, batma, kuruluk hislerini milimize ettiğini vurgulayan Yaçi, “Tek olumsuz tarafı kaplama olduğu için hafif sarı bir görüntüye sahip oluyor. Kimi bu konuda rahatsız olduğunu söylüyor ama yüzde 80’i bir şekilde alıştığını belirtiyor.  “ sözlerine değindi.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ