Ücretsiz Mamografi Taramaları Başladı

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, geçtiğimiz hafta meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme eğitiminden geçti. Eğitim sonrası kadınlar, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi'nde oluşturulan ücretsiz randevular ile mamografi taramalarını yaptırmaya başladı.

Ücretsiz Mamografi Taramaları Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meme kanseri, ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve en fazla ölüme neden olan kanser türlerinden biri olarak öne çıkıyor. Erken tanının hayati önem taşıdığı bu hastalığa karşı bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri düzenleniyor. Bu çerçevede Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Birimi tarafından verilen bilgilendirme eğitimleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

Eğitimlerde, meme kanseri hakkında merak ettikleri sorulara yanıt bulan kadınlar, kanserin erken teşhisi ile ilgili detaylı bilgi sahibi oldu. Eğitimin ardından Sağlıklı Hayat Merkezi'ne başvuran kadınlar, ücretsiz randevular ile mamografi taramalarını yaptırarak sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım attı.

"Eken teşhis ve taramalar büyük öneme sahip"

Kadınları bilinçlendirmek amacıyla ilk önce eğitim programı düzenlendiğini ve buradaki eğitimlerin büyük fayda sağladığını belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ferda Erdoğan, "Meme Kanseri ayı kapsamında, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimince EKK Kadın Meclisi üyelerimize verilen Eğitim sonunda Sağlıklı Hayat Merkezinde oluşturulan ücretsiz randevular ile üyelerimizin mamografi taramaları gerçekleştirilmeye başlandı. Bu tür eğitim programları kadınların bilmediği birçok konuda bilgi sahibi olmasına vesile oluyor. Tarama yaptırmayı düşünmeyen kadınlar bile bu eğitimler sonrası kontrolden geçmeye karar verip belki de hiç farkında olmadıkları hastalığının olduğunu öğreniyor. Bu yüzden erken teşhis ve taramalar büyük öneme sahip. Ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezi'nde yer alan ve ücretsiz hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniği ve Beslenme Danışmanlığı hizmetlerinden de eğitimde oluşturulan randevular ile üyelerimiz ücretsiz olarak yararlanmaya başladılar.  Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak emeği geçen tüm Sağlık Müdürlüğü personelimize teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

KUMRU ÖNGÜN