Ücretsiz kıyma çeken kasapta yoğunluk

Edirne'de kurban kesimlerinin ardından kasaplarda kıyma çektirme mesaisi sürüyor. Edirneli Kasap Savaş Aran, Kurban Bayramı'nda 25 tona yakın ücretsiz kıyma çekimi yaptıklarını söyledi.

Ücretsiz kıyma çeken kasapta yoğunluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurbanlık etlerini kıyma yaptırmak isteyen vatandaşlar kasaplara akın etti. Vatandaşların kıyma talebine yetişebilmek için yoğun mesai harcayan kasaplar, gece yarılarına kadar çalıştıklarını söyledi.

Kurbanını kesen vatandaşlar bugün kasapların yolunu tuttu. Kasaplarda vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor. Kurban kesemeyenlere dağıtılacak etler kasaba getiriliyor; kıyma olarak çekiliyor.

Kentteki bir esnaf ücretsiz kıyma çekileceğini duyurunca vatandaşlar kasabın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kurban bayramının bitmesinin ardından kasapta yoğunluk devam etti.

Ücretsiz kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar da saatlerce kuyrukta bekledi.

Her yıl Kurban Bayramı süresince ve sonrasında kurban etlerini ücretsiz kıyma çekerek vatandaşlara hizmet veren kentteki bir kasap geleneğini bu Kurban Bayramı'nda da sürdürdü. Ücretsiz kıyma çekildiğini duyan vatandaşlar kasaba koştu. Kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar saatlerce bekleyerek uzun kuyruklar oluşturdu.

Ücretsiz kıyma çektiklerini belirten Edirneli Kasap Savaş Aran, “Normalde kasaplar 20-25 liraya 1 kilo kıyma çekiyor. Ama biz bunu ücretsiz yapıyoruz. Biz bir kuruş almadan ücretsiz kıyma çekiyoruz. İster bir kilo getirsin isterlerse 50 kilo her kiloyu ücretsiz çekiyoruz. Halkımızı mutlu etmek için böyle bir şey yaptık” dedi.

Yaklaşık 30 yıldır Kurban Bayram’ında kıyma çektirmeye ücret almadıklarını söyleyen Aran, “Kurban bayramı bitti ama yoğunluk devam ediyor. Bayramda kuyruklar oluştu. Ücretiz çekim yapıyoruz. Yaklaşık 30 yıldan beri kıyma çekimi için ücret almıyoruz. Vatandaşlara kolaylık sağlıyoruz, hayır için yapıyoruz. Bu bayramda yaklaşık 25 ton kadar kıyma çektik.” Şeklinde konuştu.

Aran, vatandaşların ücretsiz işlemden memnun olduğunu ve kendilerini tercih ettiğini aktardı.

Kurban Bayramı’nın ilk gününden itibaren sabahın erken saatlerinde mesaiye başladıklarını dile getiren Aran, bayram bitiminin ardından yoğunluğun devam ettiğini belirtti.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar