• Haberler
  • Edirne
  • ÜÇ ÜLKE TOPRAĞINDAN GEÇEN MARATON UNVANI EDİRNE'YE KAZANDIRILACAK

ÜÇ ÜLKE TOPRAĞINDAN GEÇEN MARATON UNVANI EDİRNE'YE KAZANDIRILACAK

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, kentte bir otelde düzenlediği basın toplantısında 2022 yılında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Edirne Maratonu için kayıtların açıldığını söyledi.

ÜÇ ÜLKE TOPRAĞINDAN GEÇEN MARATON UNVANI EDİRNE'YE KAZANDIRILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, kentte bir otelde düzenlediği basın toplantısında 2022 yılı Uluslararası Edirne Maratonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
                '2022 yılında tam maratonda Türkiye'de maraton yapılan iller arasında yer alacağız'

2022'nin Edirne yılı olduğunu hatırlatan Akdağ, 'Edirne yılında uluslararası organizasyonu gerçekleştireceğiz. Sadece plakası 22 olduğu için değil, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun da 100'üncü yılı, bu toprakları bize vatan olarak emanet edenlere borcumuzu ödemek adına biz de 2022 yılında tam maratonda Türkiye'de maraton yapılan iller arasında yer alacağız. Bu yıl organizasyonun 7'incisi gerçekleştirilecek. Bu yıla kadar 6 kez uluslararası nitelikte gerçekleştirdik. Federasyonumuzun katkılarıyla 7'incisini uluslararası tam maraton 42k olarak gerçekleştirme hedefimiz var. Bu sebeple yola çıktık. Zor süreçler. Bu işleri yapmak ciddi emek istiyor. Bu emeği gönüllü olarak harcıyoruz. Atletler gönüllü koşar, organizasyonu yapanlar da gönüllü yapar' ifadelerine yer verdi.

'Gönülden verilen her türlü desteğe ihtiyacımız var'

Bir ilde yapılan başarılı organizasyonların o ilin gelişmişliğinin göstergesi olduğuna değinen Akdağ, 'Atletizm anlamında şehrimizin gelişmişliğini arttırmak adına bu işi emekle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar yapılan tam ve yarı maratonları gerçekleştiren iller büyükşehir olan iller. Biz bir STK olarak bu yola çıktık bu yolun büyüklüğünün farkındayız. İnanıyorum ki Edirne ve buradaki yöneticiler çıktığımız bu yolculukta bizleri yalnız bırakmayacaklar. Çünkü biz bu şehir adına etkinliği yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte maraton yapılan iller arasında Edirne'de var diyerek gururla söylemek istiyoruz. Gönülden verilen her türlü desteğe ihtiyacımız var' diye konuştu.
                'Üç ülke toprağından geçen bir maraton unvanını Edirne'ye kazandırmak istiyoruz'

                Hali hazırda 21 kilometrelik bir parkur olduğunu ve Edirne Valisi Ekrem Canalp ile görüşüp bu konuda netliğe varacaklarını söyleyen Akdağ, 'Hazır olan parkura ilave olarak 42 kilometreyi Avrasya Maratonu gibi üç ülke toprağından geçen bir maraton olarak şekillendirmek istiyoruz. 21k dönüşündeki Müezzinoğlu Köprüsü'nden Kapıkule istikametine giderek Kapıkule'den vize noktalarını geçtikten sonra orada bulunan Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'ın bulunduğu tampon bölgeden dönerek üç ülke toprağından geçen bir maraton unvanını Edirne'ye kazandırmak istiyoruz' dedi.

Geçen yıl düzenlenen maratonda salgına rağmen 2 bin kişinin kente geldiği bir organizasyonu başarıyla tamamladıklarını ifade eden Akdağ, Kısıtlama günlerinde maratonun esnaf ve Edirne için nefes olduğunu belirtti.

'Bu yılki hedefimiz en az 2 bin atletle bu organizasyonu yapmak'

Bu yıl hedeflerinin en az bin 500- 2 bin arasında atletle bu organizasyonu gerçekleştirmek olduğunu açıklayan Akdağ, 'Atlet sporcularıyla beraber gelenlerle şehrimize ayrı bir katkı sunuyoruz. 5-6 Mayıs tarihlerinde Kakava Şenliklerimiz var.7-8 Mayıs'ta Edirne Maratonu, 9 Mayıs'ta ise Avrupa Günü var. Etkinlik anlamında şehrimizin çok renkli olabileceği bir hafta olacak. Biz de elimizden geldiğince Edirne'mize yakışır bir maraton yapacağız' dedi.

'Maratonda 3 etap olacak'

Maratonun 10 km, 21 km ve 42 km olmak üzere 3 etaptan oluşacağını dile getiren Akdağ,

Selimiye etrafındaki düzenleme çalışmalarının maraton tarihine kadar bitmiş olacağı ön görülüyor. Maraton tarihine kadar orasının da parkura uygun düzenlenmiş olacağını düşünüyoruz. Eğer Selimiye etrafındaki düzenleme yetişmezse maratonun startıyla ilgili değişiklik yapacağız. Fakat Selimiye bizler için önemli. Bu sene faaliyet takvimi de şekilleniyor. Önümüzdeki süreçte takvim netleşecektir. Derneğin ve maratonun sayfalarından online kayıt yaptırılabiliyor. Şuana kadar 150 sporcunun kaydı yapıldı. Tepkiler şuan için çok güzel' şeklinde açıklamada bulundu.

Kumru Öngün