• Haberler
  • Edirne
  • U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası başladı

U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası başladı

Edirne'de 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilen U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası başladı.

U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin ev sahipliğinde Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleştirilen U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası'na Tofaş, Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom, Antalya Gelişim, Karşıyaka, Bursaspor, Galatasaray, Final Spor, Anadolu Efes, TED Ankara Kolej, Gaziantep Gençlik, Petkim Spor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Darüşşafaka ve Ege Asist olmak üzere 16 takım katılıyor.

Şampiyonanın elemeleri sabahın erken saatlerinde başladı. Takımlar turnuvada galibiyet elde etmek için doyasıya yarıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Gökhan Bilgin, şampiyonanın Edirne için bir şans olduğunu aktardı.

Çok prestijli bir şampiyonluk olduğunu ve Türkiye’nin gelecekteki yıldızlarının Edirne’de yarıştığını söyleyen Bilgin, “Yarısı Anadolu finallerinden, yarısı da İl kontenjanından katıldı. Maçlar Mimar Sinan ve Edirne Spor Salonu'nda oynanıyor. Tüm Edirnelileri izlemeye davet ediyoruz.” Dedi.

Bilgin, Çarşamba gününe kadar salonda her gün 4 maç olduğunu ve daha sonra final maçlarına geçileceğini belirtti.

Bilgin, Türkiye U16 yaş gurubu birincisinin 26 Mayıs Pazar günü oynanacak final maçı sonrası belli olacağını aktardı.

Bu tür organizasyonların Edirne'ye kazanç sağladığını vurgulayan Bilgin, “dışarıdan gelen sporcuların ve ailelerinin kentteki esnafa da katkı sağlıyor. Türkiye'de her yıl U14, U16, U18 Türkiye şampiyonası yapılıyor. Bu yıl Edirne'nin ilk kez U16'ya ev sahipliği yapıyor.” Şeklinde konuştu.

Mimar Spor Salonu’nda U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası final maçı 26 Mayıs Pazar günü saat 16.45'te oynanacak. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN