Turşu satışları başladı

Edirne'de uzun yıllardır turşu üretimi ve satışı yapan Mustafa Burgazlı, yaklaşan kış mevsimi öncesi turşu satışlarının başladığını ifade etti.

Turşu satışları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 'Annemle beraber turşu yapmaya başladık'

Edirne'de ev turşusu satan bir yer olmadığını fark etmeleri üzerine denemeye karar verdiklerini aktaran 12 yıldır turşuculuk yapan Mustafa Burgazlı, 'Annemle beraber turşu yapmaya başladık. Önce o yaptı ben seyrettim. Edirne insanı evinde turşusunu yaptığı için ilk sene zorluk yaşadık. Ama ilerleyen yıllarda bizde annemle birlikte yapmaya devam ettik. İlk 5-6 yıl o yaptı ben ona yardımcı oldum. Bu esnada onun nasıl yaptığı çok dikkatli bir şekilde izledim. Sonra birkaç yıl ben yaptım o beni izledi eksiklerimi tamamladı. Son yıllarda da artık profesyonelce kendimiz yapmaya başladık. Yaklaşık 12 yıl oldu turşu yapmaya başlayalı. Artık Edirne insanı bizi biliyor.' Şeklinde konuştu.

'Edirnemize katkıda bulunmaya çalışıyoruz'

Edirne'nin dışından gelen müşterileri olduğunu söyleyen Burgazlı, 'Bulgaristan'da çok dostumuz var turşu sayesinde tanıştığımız müşterilerim var. Hem Edirne'nin tanıtımı açısından hem ticaret anlamında elimizden geldiğince devam etmeye çalışıyoruz. İnsanlar memnun, bizde memnunuz. Pazara giden insanlar geçen sene ile bu sene arasındaki fiyat farkını görüyor. Ama ben elimden geldiğince fiyatları geçen seneki fiyatlarda tutmaya çalışıyorum. Elde ettiğimiz kardan zarar diyelim. Bu şekilde Edirnemize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. ' ifadelerini kullandı.

'Her meyveden, her sebzeden turşu olabiliyor'           

Eylül'de başlayıp 1 Nisan'a kadar süren sezonluk bir iş olduğunu aktaran Burgazlı, 'Elimizden geldiğince bu zaman zarfında kış ürününü sunmaya çalışıyoruz. Çeşit olarak yaklaşık 20 civarında turşu çeşidimiz var. Her meyveden, her sebzeden turşu olabiliyor. Daha çok bizim yöremizin insanlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Değişik turşular var. Elimden geldiğince yöresel turşuları da takip ediyorum. Ona göre uygulamaya çalışıyorum. Bulgaristan'dan gelen vatandaşlar genelde lahana domates biber turşusunu tercih ediyor. Karadeniz insanı da fasulye turşusunu tercih ediyor. Herkesin ağız tadına göre turşu çeşitlerimizi sunmaya çalışıyoruz. Hiç meraklı genç görmedim. Bana yardımcı olanlar genelde benim yaş grubumdaki arkadaşlarım. Gençlerden bir iki tanesi gelse de öğretsem diye bakıyorum.Ama maalesef. Benim kızım gıda mühendisi olmak üzere onun bile merakı yok.' Dedi.

Kumru Öngün