• Haberler
  • Edirne
  • Türkiye'nin yöresel lezzetleri Edirne'de bir araya geldi

Türkiye'nin yöresel lezzetleri Edirne'de bir araya geldi

Dünyanın en eski spor organizasyonlarından olan UNESCO Kültür Mirası Listesi'ndeki güreşleri Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından on binlerce seyirci takip etti. Etkinlik Edirne'ye turizm hareketliliği de getiriyor. Bu hareketlilikten faydalanmak isteyen yöresel lezzet ustaları da Kırkpınar'da stant açtı.

Türkiye'nin yöresel lezzetleri Edirne'de bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Edirne 662’inci kez Kırkpınar’a ev sahipliği yaptı. Kırkpınar hem ata sporu yağlı güreşe, hem de kent turizme hayat verdi. 3 gün süren güreşler için kente yerli ve yabancı birçok kişi geldi. Türkiye’nin birçok noktasında gelen esnaflar Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi bölgesine tezgâh açtı.

Kırkpınar, Türkiye'nin birçok noktasındaki güreş severi bir araya getirdiği gibi birçok kentin de yöresel lezzetini Edirne'de buluşturdu. Ankara kavurması, Erzurum çağ kebabı, Tokat döneri, Urfa Kebabı, Mersin Tantuni ve daha birçok yöresel lezzet standı güreş severler için açıldı.

Güreşleri izlemek üzere Erzurum’dan Edirne’ye gelen İsmail Akbaş, 5 yıldır aralıksız şekilde Kırkpınar’da stant açtığını ifade etti. Akbaş, “5 yıldır Kırkpınar’a geliyorum. Erzurum’un meşhur çağ kebabını misafirlere sunuyoruz. Misafirlerimizde bizleri tercih ediyor. Müşterilerimizi memnun etmek bizi gururlandırıyor. Seneye de Kırkpınar’a tekrar geleceğim.” Dedi.

Gaziantep’ten Edirne’ye gelen kebap ustası Serdar Şeker ise vatandaşların mutlaka yöresel lezzetleri denemesi gerektiğini belirtti.