Türkiye'nin en pahalı Ramazan pidesi Edirne'de

11 ayın sultanı Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden pide fiyatları belirlendi. Türkiye fırıncılar federasyonu tarafından Ramazan pidesinin fiyatı 10 lira olarak sabitlenmesinin ardından Edirne'de zam geri çekildi. 350 gram pidenin fiyatı 12 lira olarak güncellendi.  Türkiye'nin en pahalı pidesi yine Edirne'de tüketilecek.

Türkiye'nin en pahalı Ramazan pidesi Edirne'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Ramazan aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden Ramazan pidesi için fiyat tarifeleri belirlendi. Geçtiğimiz günlerde Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan toplantının ardından Ramazan pidesinin fiyatı 13,50 lira olarak belirlenmişti.
            Türkiye fırıncılar federasyonu tarafından Ramazan pidesinin fiyatı 10 lira olarak sabitlenmesinin ardından Edirne’de fiyat güncellemesi için Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yeni bir karar aldı. Türkiye genelinde 300 gram ramazan pidesinin satış fiyatı 10 lira olarak belirlenirken Edirne’de ise 350 gram Ramazan pidesi 12 liradan satılacak.
          Zam kararının geri alınmasına rağmen Türkiye’nin en pahalı pidesini Edirne’nin tüketeceğini belirten Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Ramazan pidesinin türkiye genelinde sabitlenmesinin ardından güncelleme yapılarak 12 liraya satılacağını söyledi.
            Cingöz, “Türkiye genelinde 300 gram pide fiyatı 10 lira olarak sabitlendi. Edirne'de yapılan toplantı ile yeni fiyat belirlendi. Edirne merkezde 350 gram pide 12 TL, ilçelerde ise 300 gram 10 TL olarak fiyat güncellendi. Daha önce ticaret odası ne fiyat verirse biz de ona uyacağımızı ifade etmiştik. Fırıncılarla ve ticaret odası ile bir görüşme yaptık. Türkiye fırıncılar federasyonu yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 300 gram pidenin 10 TL olacağını duyurmuştu. Kilogram fiyatı 33 TL'ye tekamül ediyor. Biz de yeni fiyatı ona göre güncelledik. Edirne'deki fırıncılar 300 gram pide çıkarmadığı için 350 gram kalıba göre uygulama yapılacak.  Zam kararı geri çekilmiş oldu. Kilo olarak bakarsak 34 bin 280'e geliyor. Türkiye genelinde en pahalı pide Edirne'de satılmış oluyor.” Dedi. Kumru Öngün
 

KUMRU ÖNGÜN