• Haberler
  • Edirne
  • Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği'nden dua ve aşure ikramı programı

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği'nden dua ve aşure ikramı programı

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği(TRAKDER) tarafından geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Edirne Göç İdaresi İkamet Çalışma Grup Başkanı Selim Akça (34) anısına program düzenlendi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği'nden dua ve aşure ikramı programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akça'nın vefatı hem çalışma arkadaşlarını, hem de sevenlerini derin yasa boğdu. Akça vefatının üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen unutulmadı. Düzenlenen program ile anıldı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği(TRAKDER) tarafından dua ve aşure programı düzenlendi.

İHH Edirne Şubesi (Eski kitap kahve)'de gerçekleştirilen dua ve aşure programına yoğun katılım oldu. Programda ilahiler okundu ve Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Bazen duygu dolu anlar yaşandı.

Programda konuşan Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, “Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Muharrem ayı dolayısıyla aşure programı düzenlemek istedik.  Buradaki öğrencilerimizle yaz tatili olması gitmeyen, burada kalan öğrencilerimiz vardı. Onlarla bir araya gelmek istedik. Bir de geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz rahatsız dolayısıyla Vefat eden Göç İdaresi ikamet çalışma grup başkanı Selim Akça. Kendisi rahatsızlık geçirerek genç yaşta vefat etti. Bundan dolayı kendisi bizim uluslararası öğrencilerimizle yakından ilgilenen onlara abilik yapan bir kişiydi. Kendisine buradan tekrardan Allah'tan rahmet diliyoruz. Bunun için böyle bir etkinlik program yapalım dedik. Muharrem ayı ve aşure birlik ve beraberliğin bir sembolü. Uluslararası öğrencilerimizle farklı ülkeden öğrenciler bir aşure gibi bir araya gelip birlik ve beraberlik oluşturuyorlar. Edirne'de 80’e yakın farklı ülkede uluslararası öğrencimiz var. Bugün de burada aramızda Kuzey Makedonyalı, Batı Trakyalı, Türkmenistanlı, Kosova ve Arnavutluk'tan öğrencilerimiz var. Azerbaycan'dan ayrıca. Gelip burada hem kendilerine abilik yapmış şeyi anmak, dualarla dua eşlik etmek istediler. Hem de Muharrem ayını bir araya gelip kutlamak istedik. Ben katılan herkese, hocamıza ve burada bizi yalnız bırakmayan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin” dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN