Ticarette helal belgelendirme semineri düzenlendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) iş birliği ve Edirne Ticaret Borsası (ETB) ev sahipliğinde 'Ticarette Helal Belgelendirmenin Önemi ve Güncel Gelişmeler' konulu seminer gerçekleştirildi.

Ticarette helal belgelendirme semineri düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantının açılışında konuşan ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk; “Üyelerimize yönelik bilgilendirme çalışmalarımız kapsamında, ticarette helal belgelendirme konusunda detaylı bilgi sahibi olabilmek adına bir aradayız. Günümüzde ticaret; küresel çapta yaşanan gelişmelere göre yenilikçi yaklaşımlarla, yaşanan gelişmelere göre sürekli gözden geçirilmesi gereken ve hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda var olunması gereken bir faaliyet haline gelmiştir. Helal belgelendirme konusu da dünya ile rekabette avantajlı yer almamıza katkı sunacak önemli bir konu başlığıdır. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Soylu’ya ve değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Soylu sunum yaptı.

Katılımcılara, helal belgelendirmede akreditasyon zorunluluğu düzenlemesi, helal belgeli ticarette uluslararası gelişmeler, Helal Akreditasyon Kurumu faaliyetleri ile helal belgelerine yönelik devlet destekleri konu başlıklarında bilgiler paylaşıldı. Seminerin sonunda katılımcıların soruları cevaplandı. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ