• Haberler
  • Edirne
  • Tercan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Tercan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında kutlama mesajı mesajı yayımladı.

Tercan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Edirne İL Başkanı Tercan, kentte yaşlıları ziyaret ederek 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutladı.
Tercan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kaydetti ; “ Yürürken düşmek de vardır. Mühim olan ayağa kalkacak metanet ve mukavemeti göstermektir. Düşüp kalktığınıza bakmaksızın kalbin sitemine, vicdanın sesine kulak verenler gerçek sevgiyi bilenlerdir. Yaşlılarımız; “Çıkarsız, hilesiz, hesapsız. Öyleki gönülden gönüle köprü kurup çevrelerini meşale gibi aydınlatırlar. Çünkü; Onlar Baba-Anne-Abla-Teyze-Amca-Hala-Dayı-Abi-Kardeş-Akraba-Komşu-Dede-Nene-Dost-Arkadaş-Yeğen hayatımızın gerçekleri… Onlar gibi bizde yaşlanacağız ve onların yaşadığını yaşayacağız. Bu emektarlara Saygıda, sevgide, hürmette, yardımda, merhamette bulunanlara Selam olsun. Böyle güzel ve yürekten insanları Yaşlılarımızla Allah karşılaştırsın. Hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri vardır. Yaşlılığın da önemli dönemlerden biri olması nedeniyle 1990 yılında Birleşmiş Milletler 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar günü olarak ilan etmiştir. Dün dünyaya geldiler; bebekti, çocuktu, gençti, büyüdüler evlendiler baba oldular şimdi ise yaşlılar kategorisine girdiler.

Dün onlar babaydı çınar ağacı gibiydiler. Meyvesi olmasa bile onun gölgesi yeter. Onlar bugün yaşlandılar. Her şey sırasıyla günü, saati geldiği zaman herkes yaşlılar kervanına katılacaktır.

Merhum Neşet Ertaş demiş ki: “Halden anlamayanı kendi haline bırak. Zaman ona halini anlatır gurban olduğum.” Yaşlılarımız geçmişten günümüze uzanan ve geleceğimizi aydınlatacak olan ışık kaynaklarımızdır. Şunuda unutmayalım ki her fert bir gün yaşlanacaktır. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kutluyor bu vesileyle her yaşlımıza sağlık ve huzur içinde yaşamalarını diliyor, hürmetle her yaşlı insanımızın ellerinden öpüyorum.”

HABER MERKEZİ