• Haberler
  • Edirne
  • TEMA VAKFI EDİRNE İL TEMSİLCİSİ ÇOĞAL İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ

TEMA VAKFI EDİRNE İL TEMSİLCİSİ ÇOĞAL İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ

Gezegen üzerindeki canlı yaşamını bütünüyle tehdit eden iklim krizinin, gün geçtikçe derinleşerek etkisini artırmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulunan TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Kalkınmayı yalnızca ekonomi bağlamında dikkate alan politikaların, sistem ve denetimden uzak üretim-tüketim süreçleri nedeniyle gezegenin sınırlarını göz ardı etmemesi gerektiğine değindi.

TEMA VAKFI EDİRNE İL TEMSİLCİSİ ÇOĞAL İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan araştırmaların, toplumun en kırılgan kesimlerinin yaşamını sürdürdüğü alanların, enerji, maden, ulaşım gibi projeler sebebiyle en ağır çevresel sonuçlara maruz bırakıldığını gösterdiğini belirten Çoğal, Dünyanın her yerinden çevre aktivistlerinin iklim krizinin etkisini azaltmak üzere ormansızlaşmaya, arazi tahribatına, kirliliğe ve monokültür tarıma karşı mücadele ettiğini söyledi.

'TEMA Vakfı olarak 950 bini aşkın çevre gönüllümüzle birlikte çalışıyoruz'

Çevreyi korumanın sadece yurttaşlık değil herkesin görevi olduğuna vurgu yapan Çoğal; 'Türkiye Anayasası'nın 56. maddesine göre çevreyi korumak sadece bir yurttaşlık görevi değil, herkesin görevidir. Yine Anayasa'nın 17'nci maddesi gereği herkes, yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir. Ayrıca bir amaca dayalı ve hedef gözeterek silahlı saldırı düzenlemek sadece suç değil, evrensel hukuka göre insanlık suçudur.  TEMA Vakfı olarak 950 bini aşkın çevre gönüllümüzle birlikte, her gün çevreyi korumak ve çocuklara daha yaşanabilir bir ülke bırakmak için çalışıyoruz. 1992 yılından bu yana, her zaman doğadan, yaşamdan ve yaşatandan yana olduk, olacağız' şeklinde açıklamada bulundu.