• Haberler
  • Edirne
  • TED EDİRNE KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ, SPACE APPS KATILIM SERTİFİKALARINI ALDI

TED EDİRNE KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ, SPACE APPS KATILIM SERTİFİKALARINI ALDI

TED Edirne Koleji öğrencileri, Space Apps katılım sertifikalarını aldı

TED EDİRNE KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ, SPACE APPS KATILIM SERTİFİKALARINI ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

NASA tarafından Çevre problemlerinin çözülmesi ve uzay teknolojilerinde yeni fikirler bulmak amacıyla 100'e yakın ülkede bu yıl 10.su düzenlenen Uluslararası Space Apps Challenge yarışmasına katılan TED Edirne Koleji Lisesi öğrencileri, katılım sertifikalarını aldı.

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın 2012 yılından beri yürüttüğü dünyanın en büyük açık kaynaklı hackathonu Space Apps Challenge, dünyanın dört bir yanındaki katılımcıları 2-4 Ekim tarihlerinde çevrimiçi olarak ağırladı.

TED Edirne Koleji lise öğrencileri uzay bilimlerine ve bilimsel çalışmalara ilgisini arttırma, gezegenimizce uzay ile ilgili sorunlara karşı farkındalık yaratma, kritik düşünme, yaratıcılık, iş birliği, iletişim gibi 21. yüzyıl ve yabancı dil becerilerini geliştirmeye katkıda bulunma, üretken ve özgüveni gelişmiş bireyler olma amaçlarına sahip Space Apps Challenge yarışmasına katıldı.

NASA Space Apps, bu yıl tamamen çevrim içi olarak Ankara, Çorum, Edirne, Elazığ, İstanbul ve Şanlıurfa'da NASA Yerel Liderleri tarafından düzenlendi.

Yaklaşık 100 ülke ve 200 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenen bu yarışmada binlerce insan, 48 saatlik süre içerisinde Dünya'da ve Uzayda karşılaştığımız problemlere yenilikçi çözümler getirmek için bir araya geldi.

Filiz Uçan