• Haberler
  • Edirne
  • TED EDİRNE KOLEJİ'NDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI, ÖĞRENCİLER SINIFLARA KOŞTU

TED EDİRNE KOLEJİ'NDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI, ÖĞRENCİLER SINIFLARA KOŞTU

TED Edirne Koleji'nde 2022-2023 eğitim öğretim yılı heyecanı yaşandı. Bölgedeki en kapsamlı okullardan biri olan TED Edirne Koleji yeni öğretim yılına güçlü ve dinamik eğitimci personeli ile başladı.

TED EDİRNE KOLEJİ'NDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI, ÖĞRENCİLER SINIFLARA KOŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölgenin en büyük eğitim yatırım projesi olan TED Edirne Koleji 2022-2023 eğitim öğretim yılı için start verdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren aileleri ile okula gelen öğrenciler ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflara koştu. Arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okundu.

                Aileleriyle birlikte yeni eğitim öğretim yılının mutluluğunu paylaşan öğrenciler sabahın erken saatlerinde okulun yolunu tuttu. TED Edirne Koleji öğrencileri ilk ders zilinin adından büyük bir heyecanla dersliklere koştu. Uzun bir yaz tatilinin ardından arkadaşlarına kavuşan öğrenciler yeni eğitim döneminin ilk dersinde öğretmenleriyle hasret giderdi.

                TED Edirne Koleji'nde ders zili TED Edirne Koleji Kurumu Müdürü Arzu Aydın, Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, Lise Müdürü Nurdan Bayram tarafından çalındı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde okul olarak yeni hedefler koyduklarını belirten TED Edirne Koleji Lise Müdürü Nurdan Bayram, 'Öğretim yılının ilk gününde öğrencilerle bir arada olmaktan guru ve mutluluk duyuyoruz. Yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirme' misyonu ile 94 yıl önce kurulan Türk Eğitim Derneğinin Edirne'deki temsilcisi olan TED Edirne Koleji olarak anaokulundan liseye, her kademede yeni öğretim yılının hazırlıklarını tamamlamış bulunmaktayız. Okul-aile işbirliği ve olumlu iletişimi ile bu süreci sağlıklı yürüterek ortak hedefimiz olan öğrencilerimizi yarınlara donanımlı olarak hazırlamak adına çalışmalarımıza bugün itibariyle başlıyoruz. Edirne'de 'Eğitimde Lider Okul' görevi üstlenen TED Edirne Kolejinde tüm akademik ve sosyal çalışmalar öğrencilerimizin bilgili, açık fikirli, düşünen, sorgulayan, risk alan, duyarlı, hoş görülü dünya vatandaşı olmalarına destek olacak şekilde planlanmaktadır" dedi.

Eğitimin en önemli paydaşının öğretmen olduğunu vurgulayan Bayram, "İlkesi ile mesleğine değer katan, öğrencileri ile araştıran, öğrenen, öğrencilerine yol gösteren kıymetli meslektaşlarım emeğiniz, iş birliğiniz ve kurumumuza katkılarınız için teşekkürler. Eğitimin önemli paydaşlarından olan velilerimiz, sizinle oluşturacağımız tutum ve dil birliğimiz evlatlarımızın eğitim sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için çok kıymetlidir. Okul-aile iş birliği çocuklarımızın özelinde sosyal ve akademik gelişimin en önemli belirleyici faktörüdür. Birbirimizden haberdar olduğumuz, beraber hareket ettiğimiz keyifli bir yıl diliyorum. Atatürk'ün 'Bireyler düşünür olmadıkça, topluluklar istenilen yöne sürüklenir' ifadesini kendisine birey yetiştirme felsefesi edinen TED Edirne Kolejinin sevgili öğrencileri, sizler bu güzel ülkenin eğitimde yanan meşalelerisiniz. Ve siz eğitiminizde yol aldıkça etrafınızı da aydınlatacaksınız. Aydınlık yarınları oluşturacak öğrencilerimiz, öğrencilerimize yol gösteren kıymetli öğretmenlerimiz ve velilerimiz, hepimiz için sağlıklı, mutlu, başarıları beraber kutlayacağımız güzelliklerle dolu bir eğitim yılı diliyorum" ifadelerine yer verdi.