• Haberler
  • Edirne
  • Tarım arazilerine su sağlayacak gölet dolmaya başladı

Tarım arazilerine su sağlayacak gölet dolmaya başladı

Edirne'de Kurak tarımın hakim olduğu Lalapaşa ilçesinde 4 bin hektar tarım arazisine su sağlayacak Büyüköğünlü Göleti, son dönemde artan yağışlarla su dolmaya başladı.

Tarım arazilerine su sağlayacak gölet dolmaya başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçeye bağlı Büyünlü köyü kırsalında DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan 1 milyon 830 bin metreküp su tutma kapasiteli gölet sayesinde bölge çiftçisi sulu tarım imkânına kavuşacak.

Yapım çalışmalarında sona gelinen gölet kasım ve aralık yağışlarıyla dolmaya başlarken, üreticiler 2024 tarım sezonunda sulama imkanlarından faydalanabilecek.

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, sulama imkanlarının genişlemesinin tarımsal üretime katkı sağladığını dile getirdi.

Bölge üreticilerinin yeterli sulama kaynakları olmadığından dolayı kuru tarım yaptığını söyleyen Öztürk, Büyüköğünlü Göleti ve benzer sulama projeleriyle tarımdan elde edilen gelirin arttığını belirtti.

Sulama projelerinin hayata geçirilmesiyle olası kuraklık etkilerini azaltabileceğini dile getirenÖztürk, "Bölgemiz tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Toprak yapısına bağlı olarak daha çok yem bitkilerinin ekimi yapılıyor. Mısır, yonca ve fiğ bitkisinin üretilmesi için çiftçilerimiz sulama yapacak. Bu sayede hayvancılığın maliyeti düşecek ve buna bağlı olarak hayvan varlığı artacak. Böylelikle üreticilerimiz para kazanacak ve bölgemizde son yıllarda yaşanan göçün duracağına inanıyorum. Sulama imkanları sayesinde çiftçinin yetiştirdiği yan ürünler, hayvancılıktaki maliyetinin yüzde 30'a yakın düşmesini sağlayacaktır. Aynı şekilde ayçiçeğinde de sulama sayesinde yüzde 50'ye varan verim artışı sağlanacaktır. “dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar