Tarihi mezarlık hafriyat döküm alanı oldu

Edirne'de eski kapalı cezaevi yakınında bulunan tarihi mezarlık Edirne Belediyesi ekipleri tarafından hafriyat döküm alanı haline getirildi. Moloz ve inşaat atıklarıyla doldurulan bölge yıllarca atıl şekilde kaderine terk edildi.

Tarihi mezarlık hafriyat döküm alanı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Piyade Kışlası, eski kapalı cezaevi olarak da bilinen yerin hemen arkasındaki tarihi mezarlık moloz ve hafriyat döküm sahası olarak kullanılıyor.

Edirne Belediyesi tarafından yıllarca kamyonların inşaat atıklarını bıraktığı yerde Osmanlı döneminden kalma birçok mezar bulunuyor.

Osmanlı arşivlerinde ve uydu haritalamalarında bölgenin tarihi mezarlık olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Araştırmalar sonucunda tarihi mezarlıkta 1768 yılında Sultan III. Mustafa döneminde Edirne Sarayında idam edilen devlet görevlilerinden birisi olan Yağlıkçızade Mehmed Emin Paşa’nın kabristanının bulunduğu aktarılıyor.

Edirne Belediyesi tarafından moloz ve hafriyat döküm sahası olarak kullanılıp, günümüze ulaşmayan alanın uydu fotoğraflarına yansıyan görüntüleri de bulunuyor.

Geçmişten günümüze bakıldığında alanın zamanla atıklarla kaplandığı gözlemleniyor.

Bölge Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’nın sorumluluğuna geçtikten sonra tarihi mezarlığa hafriyat dökülmesine izin verilmiyor.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ