Tarihi Konakta Çalışmalar Başladı

Edirne Kaleiçi Semtinde yer alan ve yıllarca 'Baro Konağı' olarak hizmet veren tarihi bina uzun zamandır tamir edilmeyi bekliyordu. Konağın yenilenmesi için çalışmalar başladı.

Tarihi Konakta Çalışmalar Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin en güzel sivil mimari örnekleri arasında gösterilen ve yıllarca Baro Konağı olarak hizmet veren tarihi binanın tekrar hayata döndürülmesi için çalışmalara başlandı. Çalışmalar kapsamında konağın ön tarafına iskele kuruldu.

Baro Konağı’nın ön cephesinde olduğu gibi iç kısmında da yenileme çalışmalarına başlandı. Geçmiş dönem Edirne Valilerinden Fahri Yücel tarafından restore ettirilen konak 2002 yılında Edirne Barosu’na tahsis edilmişti. Merhum Vali Yücel’in baroya tahsisinin ardından konak zamana yenik düşerek kullanılamaz hale geldi.

Tarihi binanın yeniden işlevsel hale gelmesi ve ihya edilmesi için başlanan çalışmaların 1 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Konak ayağa kaldırıldığında avukatlar lokali olarak hizmet verip Balkan mutfağının seçkin lezzetlerinin sunulacağı bir bölümü de olacak.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar