Tarihi belge gibi fotoğraf

Doğal, coğrafi ve kültürel değerleri tanıma amacıyla fotoğraf çekerek çok sayıda sergi ve sunum gerçekleştiren fotoğraf sanatçı Ali Çıtak, Trakya Kent Konseyleri Birliği'nin genel kurulu öncesi 'Trakya'nın Yaban Hayatına Dokunma' adlı sergisini açtı. Sergide Trakya yaban hayatında yaşamlarını sürdüren çok sayıda canlıya yer verilirken bölgede '˜Hasancık' adı da verilen Ağaç Yediuyur'unun fotoğrafı ilgi çekti. Çıtak, fotoğrafın, internetteki fotoğraf paylaşım sitelerinde bir ilk olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Tarihi belge gibi fotoğraf
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Coğrafya ve kültürleri tanıma amacıyla Asya ve Avrupa kıtalarında geziler düzenleyen ve 1960'lı yıllardan bugüne sayısız fotoğraf çekerek 22 kişisel fotoğraf sergisi ve binlerce sunum gerçekleştiren sanatçı Ali Çıtak, Trakya Kent Konseyleri Birliği'nin genel kurulu öncesi 'Trakya'nın Yaban Hayatına Dokunma' adını verdiği fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Edirne Makine Mühendisleri Odası salonundaki sergiye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Trakya'daki il ve ilçelerin kent konseyi temsilcileri katılırken; Trakya'nın yaban hayatında hayatlarını sürdüren canlıların fotoğrafları sergilendi. Serginin açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Gürkan; 'Bugün Trakya Kent Konseyleri Birliği'nin Genel Kurulu ile beraber değerli fotoğraf sanatçısı Ali Çıtak'ın Trakya doğası ile ilgili bir sergisinin açılışını yapıyoruz. Sergiyi açıp dolaşacağız ve daha sonra genel kurulu başlatacağız. Katılan herkese hoş geldiniz diyorum' ifadelerine yer verdi.

Gürkan'ın konuşmasının ardından sergi açılış töreninde bir konuşma da fotoğraf sanatçısı Ali Çıtak yaptı. Çıtak, konuşmasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e teşekkür ederken; 'Bu serginin hazırlanmasına İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün fotoğrafları bastırarak katkı verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Büyükçekmece Çevre Derneği'ne de çok teşekkür ediyorum. Bu fotoğraflar onlar tarafından bastırıldı ve ben de Trakyalılar ile paylaşıyorum. Serginin adı; Trakya'nın Yaban Hayatına Dokunma'dır. Tüm fotoğraflar yaban hayatında çekilmiştir ve hiçbiri evcil hayvanlardan oluşmamaktadır. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum' dedi.

'İlk kabul edildi'

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirilirken; Çıtak, tüm katılımcılara fotoğraflarının sunumunu yaptı. Sergide özellikle Çıtak'ın ilk kez Uzunköprü'de fotoğrafladığı Ağaç Yediuyur'u katılımcılardan ilgi gördü. Çıtak, Ağaç Yediuyur'unun Trakya'da yaban hayatında görülen bir canlı olmasına rağmen hiç fotoğrafının bulunmadığını belirtirken; 'Trakya'da Ağaç Yediuyur'una aynı zamanda '˜Hasancık' adı da veriliyor. İnternet sitelerinde yayınlanan ilk fotoğraf benim çektiğim fotoğraftı. Fotoğrafı Uzunköprü'de çekmiştim. Ağaç Yediuyurları, nesli tükenmekte olan canlılardır. Boyutları da çok küçüktür ve kuyrukları kendilerinden büyüktür. Fotoğrafı paylaştıktan sonra internet sitelerinde bu türü ilk defa benim fotoğrafladığımı söylediler. Belki başta biri de fotoğraflamıştır ama sergideki bu fotoğraf ilk kabul edildi' sözlerine yer verdi. Sergi, gün boyunca Edirne Makine Mühendisleri Odası salonunda sergilendi.