Suya Zam Talebi, Plan ve Bütçe Komisyonunda

Edirne Belediye Meclisi, 2024 yılı ilk olağanüstü toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Belediye meclisinin olağanüstü toplantısında, 2025-2029 yıllarını kapsayan Edirne Belediyesi Stratejik Planı oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca şebeke suyunun metreküp fiyatına zam öngören karar da oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. 

Suya Zam Talebi, Plan ve Bütçe Komisyonunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"2025-2029 STRATEJİK PLANI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ"

Edirne Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı belediye meclisinde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Stratejik planın, orta ve uzun vadede gerçekleştirecekleri hedef projeleri kapsadığını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Stratejik Planını kendi iç kaynakları ile yaptıklarını belirtti.

Şeffaf, katılımcı bir süreçte hazırladıkları planda, şehrin ihtiyaçlarını, halkın ve sivil toplum örgütlerinin taleplerini ve bununla birlikte küresel gelişmeleri göz önünde bulundurduklarını aktaran Akın, "Bu plan, Edirne'nin her bir sakininin yaşam kalitesini arttıracak projelerle dolu ortak geleceğimizin yol haritasıdır. Toplumun tüm kesimlerini kapsayacak, şehrimizin yarınlarına ışık tutacak projeleri hayatı geçirmemize olanak sağlayacaktır." dedi.

Daha sonra CHP’li Meclis Üyesi Cenk Ergüden ve AKP’li Meclis Üyesi Recai Koçaşlı plan üzerinde kısa bir konuşma yaptı. AK Parti Grubu adına konuşan meclis üyesi Recai Koçaşlı " Mahalli İdareler de ve ülke yönetiminde stratejik plan önemlidir. Bizde gönderdiğiniz stratejik planı inceledik. İnşallah hayırlısı olur ve bu yatırımlar Edirne'ye kazandırılır" dedi.

Yapılan oylamada Edirne Belediyesi 2025-2029 yılları Stratejik Planı oy birliği ile kabul edildi.

"SUYA ZAM TALEBİ, PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ"

Toplantıda ayrıca vergi, resim, harç ve ücret tarifelerinde yer alan "Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Ücret Tarifesi" kısmı altında bulunan "Şebeke Su Bedelleri" Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi görüşüldü. Havale oy birliği ile kabul edildi.

Hizmet üretebilmek için bazı gelir kaynaklarında yeniden bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, "Komisyonumuz gerekli değerlendirmeleri yapacak. Bir sonraki meclisimizde de bunu tartışacağız" dedi.

Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı 4 Ekim 2024 Cuma günü gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ