• Haberler
  • Edirne
  • Su borusu patladı, oluşan görüntüler pes dedirtti

Su borusu patladı, oluşan görüntüler pes dedirtti

Edirne'nin, Yancıkçışahin Mahallesi'nde patlayan su borusu hem vatandaşları hem de sürücüleri olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar kısa sürede göle dönüştü. Oluşan manzara pes dedirtti.

Su borusu patladı, oluşan görüntüler pes dedirtti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saatlerce boşa alan su nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler isyan etti. Atatürk Bulvarı'nda trafik de olumsuz etkilendi. Vatandaşlar oluşan su birikintileri nedeniyle yürümekte zorluk çekerken, geçecek alternatif bir yer arayışına da girdiler.

Gece saatlerinde meydana gelen su patlağı saatler boyunca tamir edilemedi. Kaldırım üzerine çıkan sular hayatı da olumsuz etkiledi. Atatürk Bulvarına kadar akan su nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

"ŞEHRİN HER TARAFINDA PATLAK VAR"

Mahalle sakinleri yaşanan patlak nedeniyle Edirne Belediyesini eleştirdi.  Mahalle sakini Haluk Sevinç, Edirne’de susuzluk yaşandığını ve patlak nedeniyle saatlerdir suların boşa aktığını söyledi.

Şehrin her tarafında patlaklar olduğunu vurgulayan Sevinç, geceden beri boşa akan suyun ziyan olduğunu aktardı. Bazı mahallelerde hala evlere su verilemediğini belirten Sevinç, su tasarrufu çağrıları yapılırken oluşan bu görüntülerin hiç yakışmadığını belirtti.

"SU SIKINTISI YAŞANAN BU GÜNLERDE OLUŞAN MANZARA KABUL EDİLEMEZ"

Mahalle sakini Hatice Erdoğdu ise su borusunun bir an önce tabir edilmesi gerektiğini söyledi.

Yetkililere seslenen Erdoğdu, “Su sıkıntısı yaşadığımız bu günlerde suyun saatlerce boşa akması kabul edilemez. Mahallemizde ya su kesintisi oluyor ya da su borusu patlıyor. Bizler bunu mu hak ediyoruz. Su probleminin bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN