Eskisi kadar satış yapamıyorlar

Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından öğrencilerde kalacak yer telaşı başladı. Gidecekleri şehirlerde kalacak yer arayan öğrenciler artık eskisi kadar spotçuları tercih etmiyor.

Eskisi kadar satış yapamıyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla öğrenciler gidecekleri şehirlerde kalacak yer arama başladılar. Edirne’de bulunan spotçular ise hazırlıklarını yapıp öğrencileri beklemeye başladı. Yoğunlukla öğrencilerin talep gösterdiği ikinci el eşya satan işyerlerinde sakinlik devam ediyor.

Geçmiş yıllarda tercihler açıklandıktan sonra kente gelerek ev dizmeye başlayan üniversite öğrencilerden nasibini alan işletmelerden birisi de ikinci el eşya satıcıları oluyordu. Ancak geçtiğimiz 2 yılda işlerinde durgunluk yaşayan satıcılar, işlerin durma noktasına gelmesinden şikâyetçi.

İkinci el eşya satıcılarında en çok beyaz eşya satışlarında hareketlilik yaşanıyor. Gelen eşyaların her birini özenle temizlediklerini ve başka müşteriye o şekilde teslim ettiklerini söyleyen ikinci el eşya satıcısı Rafet Gezen, işlerini özenle yaptıklarını ifadeye etti.

Edirne’de kiraların çok pahalı olduğunu söyleyen ikinci el eşya satıcısı Rafet Gezen,"15 bin liradan aşağı ev kirası yok. Öğrencilerin ev kiralaması oldukça zorlaştı. 4-5 yıl önce ev tutmak daha kolaydı. Artık öğrenciler hem ev kiralarken hem de eşya alırken uygun fiyatlı 2. el eşyalara yöneliyor. Çekyat, baza, yatak en çok tercih edilenler arasında. Eskiden öğrenci hareketliliği yaşanırdı. İşlere yetişmekte zorlanırdık. Fakat son 2-3 yıldır işlerimiz oldukça düştü" sözlerini kullandı.

Öğrencilerin artık ev tutmaktan ziyade yurtta kalmayı daha çok tercih ettiğini belirten Gezen, Yazın en çok beyaz eşya satışlarında hareketlilik yaşansa da eski işlerin olmadığını söyledi.

Öğrencilerin yanı sıra memur atamalarından dolayı kente gelenlerin de zaman zaman haraketlilik oluşturduğunu belirten Gezen, onların da çoğunlukla eşyalı evleri tercih ettiğini dile getirdi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ