• Haberler
  • Edirne
  • Sporcular akıttığı terin karşılığını 8 madalyayla aldı

Sporcular akıttığı terin karşılığını 8 madalyayla aldı

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Ankara Mogan Gölü'nde gerçekleştirilen Türkiye Kürek Yarışlarında 4 ayrı kategoride toplamda 8 madalya kazandı. Yarışlar sonucunda kulüpte bulunan tüm sporcular madalya elde etti. Genç sporcular yoğun antrenman programıyla hazırlandıkları yarışlarda emeklerinin karşılığını aldı.

Sporcular akıttığı terin karşılığını 8 madalyayla aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara'da Mogan Gölü'nde düzenlenen Türkiye Kürek Yarışları'na katılan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü büyük başarı elde etti. 4 farklı kategoride yarışan kürek sporcuları toplamda 8 madalya alma başarısı gösterdi.

TED Edirne Koleji Kürek Takımı Deniz Küreği Genç Kadınlar, 4 kürekçi ve bir dümenci kategorisinde 3'üncü olarak bronz madalya aldı.

Deniz Küreği Gençler kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya, deniz küreği genç kadınlar tek çifte kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya ve deniz küreği genç kadınlar iki çifte kategorisinde dördüncü olmayı başardı.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da düzenlenen Bahar Kupası Kürek Yarışları'na katılan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları 2 birincilikle 2 altın madalya kazandı. Sporcular katıldığı ilk resmi yarışta madalya kazanma başarısı göstermişti.

Ankara Mogan Gölü'nde gerçekleştirilen yarışlarda ise katıldığı tüm kategorilerde madalya kazanan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü'nün sporcuları akıttıkları terlerin karşılığını almaya başladı. Yarışlara katılan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcularının tümü madalya alma başarısı elde etti. Büyük başarı elde eden kulüp sporcuları Edirne'yi, ailelerini, okullarını ve antrenörlerini gururlandırdı.

TED Edirne Koleji Kurucusu ve TED Edirne Kürek Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nesim İba; 'Yapılan Türkiye Kupası Kürek Yarışlarında 8 madalyamız var. Sapanca yarışlarından sonra burada da kentimizi temsil edip başarılı olmanın gururunu yaşıyoruz. Kazandığımız tüm madalyalarımız Edirne'ye armağan olsun. Emeklerimizin karşılığını aldık. Bu başarılar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Elde ettiğimiz her başarı Edirne'mizin adını duyurmada yardımcı oluyor. Meriç Nehri'ndeki doğal parkurun çevresine kurulacak tesislerle kürek sporunu kentte daha ileri bir noktaya getireceğimiz kanaatindeyim. 8 madalya kazanan sporcularımızı kutluyorum.' Dedi.

20 yıl aradan sonra Ankara Mogan Gölü'nde gerçekleştirilen yarışlara 750 sporcu ve 33 kulüp katıldı.