Sporcu aileleri Meriç parkurunu değerlendirdi

Edirne'nin gözde turistlik mekanlarından Meriç Nehri'nde kurulan parkur sporcular ve aileleri tarafından çok beğenildi. Nehir'de gerçekleştirilen Gençler Türkiye Kupası ve Master müsabakalarında mücadele eden sporcuların aileleri de doğal parkurun izleme keyfini arttırdığını dile getirdiler.

Sporcu aileleri Meriç parkurunu değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de ilk kez bu yıl 12-13 ve 14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Kupası ve Master yarışları Meriç Nehri’ndeki doğal parkurda başladı. TED Edirne Koleji Kürek Kulübü, Edirne Valiliği  ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Kürek Federasyonu bünyesinde düzenlenen yarışlar, hem sporcular hem de desteğe gelen aileleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Sporcular nehirde galibiyet için mücadele ederken, sevenleri de kenarda yarışları izlerken heyecanlı anlar yaşadı.

Türkiye’de olimpik standartları karşılayan tek parkur olan Meriç Nehri, kürek sporcularının ve sevenlerinin ilgi odağı oldu.

Sporculara destek olmak için gelen yakınları yarış anlarını telefonlarıyla kaydetti.

Ayrıca nehrin kenarında oluşturulan izleme alanını kullanan seyirciler için daha da yakından görebilmeleri adına nehir kenarında dev ekranlar kuruldu. 

Beşiktaş spor kulübünün sporcusu Emir Öztan’ın Annesi Yeşim Öztan parkuru çok beğendiklerini belirtti.

Çocuklarına destek olmak ve yarışları izlemek için diğer ailelerle birlikte toplu şekilde geldiklerini söyleyen Öztan, oğlunun 4 çift kategorisinde yarıştığını ve kürek çektiği esnada hissettiği heyecanı kendilerinin de izlerken aynı derecede hissettiklerini söyledi. Öztan hazırlanan ortamın ve doğal parkurun çok güzel olduğunu ve bu muhteşem anlara izleyici olarak şahit olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Oğlunun daha önce bir çok yarışa katıldığını ifade eden Öztan, ilk defa nehirde ve doğal bir ortamda kürek çektiğini belirtti. Öztan, parkurun hayırlı olmasını diledi.

15 çift kategorisinde yarışan oğlunu izlemek için Edirne’ye geldiklerini söyleyen Dilek Boz, parkuru çok beğendiğini ve tamamlandığında uluslararası olabileceğine değindi.

Doğal bir parkurda kürek çektiği için oğlu adına çok sevindiğini belirten Boz, mücadele eden bütün sporculara başarılar diledi.

Kalabalık bir şekilde çocuklarını desteklemeye geldiklerini belirten Söyleyen Beşiktaş Kürek Kulübü Sporcularından Emir Çelik’in babası Oğuz Çelik, "Bütün sporcu çocuklara başarılar diliyoruz. Edirne gayet şık, medeniyetler şehri ve Osmanlı’nın başkenti olarak biliniyor" sözlerini ekledi.

Çocukları ile birlikte birkaç parkur gördüklerini ancak Edirne'deki kadar güzel bir parkura rastlamadıklarını belirten Çelik,  "Hakikaten yeşilliğin içinde çift taraflı olarak, seyircilerin rahat izleyebileceği şekilde hazırlanmış. Başarılı bir parkur olmuş. Bence doğal harika diyebiliriz. Daha büyük yarışlara da cevap verebilecek, karşılık bulabilecek bir ortam var" dedi.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ