Sivri sinek kabusuna doğal yağ ile çözüm

Sivri sineklerden korunmak isteyen vatandaşlar alternatif tıbba yönelerek doğal yağları tercih ediyor.

Sivri sinek kabusuna doğal yağ ile çözüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte çoğalan sivri sinekler kimi zaman uykuları kaçırıyor kimi zamansa insanların dışarıya çıkarken bir kez daha düşünmesine neden oluyor.

Hem çıkardığı gürültü hem de kan emme özelliği nedeniyle bir hayli rahatsız edici olan bu kanatlı böceklerin yalnızca dişileri kan emer. Sivrisineklerden korunmak isteyen vatandaşlar ise çeşitli yöntemlere yöneliyor. İlaçlamanın yetersiz kaldığı sıcak yaz günlerinde soluğu alternatif tıp ürünlerinin satıldığı aktarlarda alan vatandaşlar doğal yağları tercih ediyor.

Aktar Sedef Baraz, Doğal yağların satışlarının arttığını, yan etkisi olmadığı için hazırlanan spreylerin bebeklerde de kullanılabileceğini söyledi.

Sıcak havalarda kara sinek, sivrisinek ve dantel böceğinde artış olduğunu belirten Aktar Sedef Baraz, "Doğal yağlardan evde sprey şeklinde ilaç yapabilirler. Bu yapılan spreyi doğal olduğu için bebeklerde de kullanabilirler. 100 Ml suya yarım çay kaşığı karbonat atılarak önce suyun alkali hale getirilmesi gerekiyor. Daha sonra yağlardan birer çay kaşığı katabilirler. Lavanta limon genelde en çok tercih edilen yağlardan oluyor. Ama citronella yağı özellikle sivrisinekleri kaçıran bir yağdır. Bunun yanında nane, limon, okaliptus, biberiye ve çay ağacı yağı da eklenebiliyor. Yanına fesleğen yağı da katabilirler. Bu kokulara sinekler gelmiyor. Hava sıcaklıklarına bağlı oluşan terleme dolayısıyla sineklere karşı hazırlanan yağın yanında taşınması ve sürekli tazelenmesi gerekir. Bunun dışında bir sinek ısırığı olduğu zaman sineğin ısırdığı yere lavanta yağını sürebilirsiniz. Yine çay ağacı yağıda aynı görevi görür doğal antiseptiktir. Kaşıntı problemini tamamen çözer." dedi.

 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ