Sırakaya, gurbetçileri uğurladı

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yaşadıkları ülkelere dönen gurbetçi vatandaşlarla görüştü.

Sırakaya, gurbetçileri uğurladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Edirne ziyareti kapsamında ilk olarak partisinin il başkanlığına geldi.

Burada AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve teşkilat mensuplarıyla görüşen Sırakaya, daha sonra Kapıkule Sınır Kapısı’na geçti.

Sırakaya, ilgili müdürlerden ve gümrük personelinden bilgi aldı. Ardından gümrük sahasında geçiş için sıra bekleyen gurbetçi vatandaşlarla görüşen Sırakaya, yolculukları hakkında sohbet etti.

Sırakaya, gümrük sahasındaki gezisi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sene boyunca yurt dışında yaşayan vatandaşları yaşadıkları ülkelerde ziyaret ettiklerini ifade eden Sırakaya, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde misafir ediyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarla iç içe olan, onların dertleriyle dertlenen ve bu dertlerine siyasal anlamda çözüm üreten bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Kapıkule bizim için bu anlamda son derece önemli çünkü yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız özellikle tatil dönemlerinde ülkelerine gelerek, bir tarafta sıla-i rahim yaparak, bir tarafta tatillerini yaparak bir taraftan da vatandaşların çocuklarıyla ilgili onlara Selimiye'yi, Ayasofya'yı, Sultanahmet'i aynı zamanda Çanakkale Şehitliğini ziyaret ettirerek bu toprakların çocukları olduklarını hatırlatmaları anlamında bunu son derece önemli buluyoruz. Bizler de bu dönemde hem geliş hem de dönüşlerde süreci daha kolaylaştırmak için ne gibi çalışmalar yapabiliriz, gümrük kapılarındaki süreci nasıl daha kolay kılabiliriz bu noktada çalışma yürütüyoruz.” Dedi.

Sırakaya, aldıkları verilere göre 2023 yılında Kapıkule, Hamzabeyli, Dereköy, İpsala ve Pazarkule olmak üzere 5 sınır kapısından 7 milyondan fazla kişinin geçiş yaptığını açıkladı.

Gurbetçi sezonunda kayıtlara geçen sayılar hakkında da açıklamalarda bulunan Sırakaya, 22 Haziran – 15 Ağustos tarihlerinde 509 bin aracın 5 sınır kapısından geçiş yaptığını duyurdu.

Sırakaya, her yıl yolcu giriş-çıkış sayılarında artış yaşandığını dile getirdi ve şu bilgileri paylaştı:

“Özellikle Avrupa'ya bakıldığında hastalıklı bir yapının varlığını görüyorsunuz. Hastalıklı yapı kendisini tanımlamak için bir düşman profili üreterek bir düşmanlaştırma olgusu üzerinden kendisini tanımlama alışkanlığıdır. Son dönemlerde yabancı ve İslam düşmanlığının arttığı bir ortamda popüler siyasi partilerin bu söylemleri yoğun şekilde kullandığına şahitlik ediyoruz. Bu anlayışı şiddetle reddediyoruz. Yurt dışında yaşayan her bir vatandaşımızın bu ülkenin asli bir unsuru olduğunu ve bu anlamda bu insanlara karşı oluşturulmaya çalışılan bu algıyla mücadeleyi sonuna kadar hem kolluk kuvvetlerimizle hem adalet mekanizmamızla sürdüreceğiz. Aynı zamanda yeni neslin de bu konuyla ilgili bilinçlenmesi konusunda Milli Eğitim Bakanımızla Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar başkanlığımızla çalışma yaptığımızı da hatırlatmak isterim. Yurt dışında yaşayan her bir vatandaşın Türkiye'ye olan sevdasını biliyorum. Bayrak gördüğü zaman tüylerinin nasıl diken diken olduğunu görüyorum, Türkiye'nin başarısıyla nasıl övündüklerini biliyorum.  Sadece Avrupa Şampiyonasına baktığımız zaman yurt dışındaki vatandaşlarımızın milli takıma olan desteklerini görüyoruz. Görüp sevmek kolay, görmeden sevmek zor olanı. Yurt dışındaki vatandaşlarımız bu toprakları görmeden sevip görmeden muhabbet duyan insanlar. Dolayısıyla o insanlar için ne kadar hizmet etsek azdır.”

Ziyaret programına, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Emir Yasin Kekeç de katıldı. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ